22 Януари, 2019 14:32 3 412 2

Кристиано Роналдо се призна за виновен

  • роналдо-
  • съд-
  • укриване на данъци-
  • ювентус-
  • присъда

Португалецът се яви в съда в Мадрид по обвинение в укриване на данъци

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо официално се призна за виновен по делото срещу него за укриването на данъци. Тази сутрин той се яви в съда в Мадрид. Очаква се Роналдо да получи условна присъда от 23 месеца. Тя обаче ще бъде обявена след няколко дни. След около два часа в сградата Роналдо си тръгна, а пред събралото се мнозинство журналисти заяви единствено "всичко свърши".

Португалската мегазвезда беше обвинен, че е укрил 14,7 млн. евро данъци върху приходи от имиджови права за периода от 2011 до 2014 г., докато беше футболист на Реал Мадрид. Дълго време той отказваше да се признае за виновен, но, според информациите, в крайна сметка е сключил споразумение с прокуратурата да плати 18,8 млн., в които е включена и глоба. Даже се твърди, че още преди месеци той е започнал поетапно да се издължава.

Тази сутрин точно в 09:37 часа местно време Роналдо влезе е съдебната сграда в компанията на своята партньорка Джорджина.

Според испанското законодателство всички присъди до 24 месеца са условни. През 2016 г. Лионел Меси отнесе 21-месечна присъда по сходно обвинение.

По същото време днес ще се гледа и делото срещу друг бивш играч на Реал Мадрид - Чаби Алонсо. Отказалият се вече халф e обвинен в укриване на данъци за 2 млн. евро. Той обаче отказва да се признае за виновен и затова прокуратурата настоява за ефективна присъда от 5 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатП

    2 2 Отговор
    Жаби Алонсо е гледал Игра на тронове явно. Страх го е, ако се признае за виновен, да не го обезглавят като Нед, и е запънал крак като магаре на мост.
  • 2 Барса

    2 1 Отговор
    Цял живот сас тази иронична усмивка истинска няма и жена си научил да се хили така бокл.ка