23 Януари, 2019 15:30 2 313 2

Какви са последните думи на изчезналия футболист?

  • сала-
  • приятел-
  • гласово съобщение-
  • смърт-
  • катастрофа-
  • самолет

„Аз съм в самолет, който скоро ще се разбие на парчета...", казал Емилиано Сала

Аржентинският футболист Емилиано Сала е предупредил свой приятел, че умира на борда на самолет, който скоро ще се разбие. Както е известно, 28-годишният напател е в неизвестност, след като самолетът Piper PA-46 Malibu изчезна от радарите на път от Нант за Кардиф. Тече операция по издирването във водите на Ламанша, която ще бъде подновена тази сутрин. Шансовете са нищожни и спасителите обявиха, че не очакват да открият футболиста или пилота живи.

От борда на самолета Сала е изпратил гласово съобщение чрез приложението WhatsApp, което е изключително зловещо. То започва с думите „Умирам“ и завършва с „Много съм изплашен“.

Самото съобщение е с продължителност около минута. След първата си ужасяваща фраза, той изпраща поздрави на своите приятели и близки. Дори се чуват нецензурирани реплики. Следват страховити думи:

„Аз съм в самолет, който скоро ще се разбие на парчета... Ако през следващия час и половина не се чуем... Не знам дали ще изпратят някого да ме търси...Едва ли ще ме намерят.“

Като фон се чува самолетния двигател. Емилиано Сала говори със сравнително спокоен глас, но звучи уморено, летаргично и очевидно без никаква надежда за спасение.

Автентичността на съобщението е потвърдено пред аржентинския в. „Кларин“ от бащата на футболиста Орасио.

Както е известно, в събота Емилиано Сала премина от Нант в Кардиф, беше представен от клуба и разгледа клубните съоръжения. След това се върна във Франция, за да събере багажа си и да се сбогува с играчите на „канарчетата“. Дори публикува снимка от съблекалнята на профила си в „Инстаграм“.

Преди полета си за Кардиф Сала е изразил опасенията си относно сигурността на самолета пред бившия си съотборник в Бордо Диего Ролан. Часове по-късно летателната машина с аржентинеца изчезна от радарите на авиодиспечерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    1 1 Отговор
    Ско беше пътувал с нормален самолер, можеше и да не се случи. Но ритнитопковците, като изкарат някой лев и бързо забравят, за къщата с кенефа на двора в която са се родили.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Жалко ако е станало авария, но да се знае, че пилота има много повече да губи - жена и три деца.
    Дали се разследва и вариант за умишлено изчезване - щом е отказал превоз от отбора, а той е държал да се вози в този самолет, който по неговите думи не бил читав, и ако действително не е бил надежден защо се е качил. После спокойствието, с което казва, че умира и продължителен запис. Някак си пораждат съмнение тези съвпадения и то да лети сам-самичък и да предупреди, че може да изчезне, някак си предначертано изглежда.