Last news in Fakti

31 Януари, 2019 11:58 1 700 0

Челси претърпя историческо унижение

  • челси-
  • борнемут-
  • загуба-
  • срам-
  • катастрофа-
  • брукс-
  • кинг-
  • даниелс

Лондончани загубиха от Борнемут с катастрофалното 4:0

Борнемут смачка у дома Челси с 4:0 в среща от междинния 24-и кръг на английската Висша лига и го остави извън топ 4 на временното класиране.

Джошуа Кинг (47, 74) на два пъти, Дейвид Брукс (63) и Чарли Даниелс (90+5) се разписаха във вратата на Кепа Арисабалага за резила на „сините“ от Лондон.

Гостите започнаха силно и по нищо не личеше, че ще се стигне до такъв разгром за тях, след като още в 7-ата минута Матео Ковачич тресна гредата на вратата на "черешките". Домакините отвърнаха с добър удар едва в 35-ата минута чрез Брукс, но Кепа беше на мястото си и спаси. През първата част така и не се стигна до попадение и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Две минути след началото на втората част Дейвид Брукс намери Джошуа Кинг, който откри резултата. "Черешките" удвоиха аванса си чрез Брукс, който преодоля Кепа в 63-ата минута за 2:0. Челси не успя да се отърси от шока и в 74-ата минута инкасира трети гол. Станислас намери добре Кинг, който с второто си попадение направи резултата класически.

Боруц спаси в 80-ата минута силен удар на Аспиликуета, а в последните секунди от добавеното време Чарли Даниелс оформи крайния резултат.

След крушението Челси остана извън топ 4, отстъпвайки четвъртата позиция на Арсенал заради по-лоша голова разлика. Борнемут е десети с 33 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА