1 Февруари, 2019 09:25 996 4

ЦСКА загуби драматично от Спарта Прага

  • цска-
  • драма-
  • загуба-
  • контрола-
  • спарта прага

"Червените" допуснаха поражение с 2:3 в контролата срещу чехите

ЦСКА загуби с 2:3 в луда среща от най-успешния чешки отбор - Спарта (Прага) в поредната си контрола, играна в Марбея, Испания. През първата част "армейците" изостанаха, след което успяха да наваксат и стигнат до 2:1, но в крайна сметка загубиха с 2:3 през второто полувреме.

За "червените" точни бяха Тиаго (21' - дузпа) и Жоржиньо (41'), а за чехите се разписаха Дръхал (9'), Канга (67' - дузпа) и Чипчиу (81').

Иначе срещата започна по-добре за Спарта и още в 9-ата минута те поведоха в резултата. Техен футболист стреля от границата на наказателното поле, а шутът стигна до съотборника му Вацлав Дръхал, който от пеналта не сгреши, вкарвайки топката в мрежата на Черниаускас за 1:0.

Постепенно ЦСКА изравни играта и логичното се случи в 21-ата минута. "Червените" получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Али Соу, а тя бе вкарана от Тиаго - 1:1.

В 41-ата минута добрата игра на "армейците" им донесе нов гол. Жоржиньо се възползва от голяма грешка на вратаря на чехите и с гол извън наказателното поле направи 2:1.

Второто полувреме започна като първото - с много по-добра игра на Спарта, но положения и пред тяхната врата не липсваха, като с голям пропуск се отчете Жоржиньо.

Чехите заиграха по-агресивно и стигнаха до изравняването в 67-ата минута. То бе дело на Канга от дузпа.

До края на мача Спарта потърси успеха и стигна до него. Кристиян Малинов направи огромна грешка след ъглов удар, а след последвалата контраатака Чипчиу оформи крайното 3:2 в полза на своя тим.

По този начин ЦСКА загуби втора контрола по време на подготвителния си лагер в Испания. Първата дойде срещу Академия Пушкаш с 1:3, а останалите двубой на "армейците" бяха равенство 1:1 с Бохум и победи над Шанхай Шенхуа с 1:0 и Виктория (Пилзен) с 2:1. Последният двубой на "червените" в Марбея е срещу Динамо (Киев) на 2 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    Кой ги гледа тиа куци коне
  • 2 ЦСКА умре

    1 1 Отговор
    Къде е "ЛеФски във А окръжна"? Да не умря, кат Сесека?
  • 3 Патриот

    2 0 Отговор
    Бойкот на отборите с примати! Имаме си достатъчно бели хора.
  • 4 Кумчо Вълчо

    0 0 Отговор
    А бе загубили ама "драматично " не е обикновенна загуба .