2 Февруари, 2019 21:32 2 272 5

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

  • футбол-
  • трансфери-
  • 2018

Големите звезди, които смениха отборите си

10-те най-значими трансфера през 2018 г. - 1
Снимки: Shutterstock

2018 г. Беше вълнуваща за футболните фенове. През нея видяхме и едни от най-интересните трансферни сезони през последните години.

Някои от най-големите футболни звезди смениха отборите си. За това и Факти.бг ви представя 10-те най-добри трансфери на 2018 г.

Жоржиньо в Челси

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

През лятото Челси назначиха Маурицио Сари за треньор, за да въведат по-атрактивния му нападателен стил. За да постави основа на идеите си Сари уреди покупката на разиграващия халф Жоржиньо от Наполи за сумата от 57 млн. евро.

Халфът започна добре сезона, като се превърна в машината за пасове в отбора, но впоследствие започна да търпи критики, заради липсата на ефективност в играта си. Той обаче може да се похвали с няколко рекорда в английското първенство за точност на пасове.

Риад Марез в Манчестър Сити

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Марез беше една от най-големите изненади във Висшата лига в шампионския сезон на Лестър, когато спечели наградата за футболист на годината. От тогава насам той непрестанно очакваше своя трансфер и най-накрая успя да премине в Манчестър Сити.

Трансферът беше на стойност 60 млн. паунда, които вече започнаха да се изплащат. Въпреки, че Марез започна трудно в новия си клуб, той вече започна да се налага и да показва, че може да е новата звезда на клуба.

Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Санчес прекара 5 години в Арсенал и се наложи като един от най-добрите нападатели в лигата. Липсата на резултати на отбора обаче го накараха да търси ново предизвикателство и месеци преди изтичането на договора си премина в Манчестър Юнайтед.

Въпреки, че беше посрещнат с голям ентусиазъм, той така и не успя да влезе ритъма на отбора. До този момент статистиките му по-скоро са разочароващи, като се има в предвид заплатата, която получава.

Тибо Куртоа в Реал Мадрид

Куртоа направи много силно Световно първенство и веднага се възползва от изтичащия си договор с Челси, за да премине в Реал Мадрид.

Преговорите бяха дълги и сложни, но в крайна сметка вратарят премина в Белия балет за сумата от 30 млн. паунда и даването под наем на Матео Ковачич.

Има различни мнения за неговото представяне в отбора до момента. Все пак може да се каже, че Реал се намира в преходен период и от Куртоа могат да се очакват по-добри игри.

Раджа Наинголан в Интер

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

През последните няколко сезона с игрите си в Рома Наинголан се доказа като един от най-добрите опорни халфове в света. Той дълго отказваше трансфер, но накрая се съгласи да премине в Интер.

Той определено е решаващ играч за отбора, но тежкия му характер му пречи да разкрие пълния си потенциал. Няколко пъти се говореше, че заради дисциплината му от Интер може да се откажат от него, но той все още е част от миланския гранд.

Леонардо Бонучи в Ювентус

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Бонучи напусна Ювентус през лятото на 2017 г., заради разногласия с треньора. Милан обаче не му даде успехите, на които беше свикнал и още на следващата година защитникът потърси път обратно към Торино.

Трансферът му стана факт и в момента той участва в поредния шампионски рейд на клуба си в Италия. С неговото присъствие Юве определено може да се надяват на триумф и в Шампионската лига.

Пиер Емерик Обамеянг в Арсенал

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

След продажбата на Алексис Санчес, Арсенал бързо трябваше да намерят нов нападател и се спряха на головата машина на Борусия Дортмунд.

Арсенал плати над 60 млн. евро за нападателя и цената си струваше. Нападателят вече е една от най-големите звезди на Висшата лига и оглавява каласацията на голмайсторите.

Пако Алкасер в Борусия Дортмунд

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Алкасер беше взет от Барселона, като опция за трети нападател. През лятото той премина в Борусия Дортмунд и се превърна в сензацията на германския шампионат.

Той е от водещите голмайстори на първенството, а цената му вече е поне утроена.

Кристиано Роналдо в Ювентус

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Роналдо спечели толкова много трофеи с Реал Мадрид и за много фенове беше невероятно да чуят, че той е решил да премине в Ювентус.

Трансферът беше на стойност 120 млн. евро и една от най-големите звезди на модерния футбол попадна в Торино. Въпреки, че вече е над 30 години, Роналдо отново успя да покаже класата си и да се превърне във водещия голмайстор на Ювентус. С него клубът вече може да мечтае за Шампионската лига.

Алисон в Ливърпул

10-те най-значими трансфера през 2018 г.

Бразилският вратар направи впечатляващи мачове с Рома и на Световното първенство и това му осигури трансфер в Ливърпул.

Отбора плати над 70 млн. евро за вратаря, но си осигури изключителна класа на вратата. Благодарение на него тима от Мърсисайд най-накрая придоби шампионска форма. Алисон все по-често е определян за най-добрият вратар в английското първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    3 5 Отговор
    Гриша Ганчев в ЦСКА: Гриша Ганчев премина от Литекс в ЦСКА за рекордната сума от 0 лева, като преди да запише дебют за ЦСКА, точно Гриша Ганчев изгони всички от ЦСКА и го прекръсти на Литекс по начин, в който ЦСКА стават измамени, а Литекс се премести на "Армията".

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Alpha_Lone_Wolf

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА умре":

    8млн плати ли, плати, ние дългове нямаме.
    Обаче сините тикви имате едни 30млн, дето 200г ще плащате.

    Коментиран от #4

  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА умре":

    8млн плати ли, плати, ние дългове нямаме.
    Обаче сините тикви имате едни 30млн, дето 200г ще плащате.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мимо

    7 0 Отговор
    Статията е интересна, ама не е пълна!!! Без трансферите на Божигол във Ботев Враца и татин Ники в Левски авторът не може да претендира за изчерпателност!!! Хахахаха