Last news in Fakti

26 Януари, 2020 23:54 2 697 0

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

  • футбол-
  • най-значими-
  • трансфери

Някои най-големите футболисти смениха отборите си

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г. - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

През миналата година видяхме едни от най-впечатляващите трансфери във футболната история. Млади звезди се появиха на картата, а някои от най-добрите играчи смениха отборите си.

Част от големите клубове решиха да привлекат нови звезди и това промени възприятието за тях.

Факти.бг ви представя 10-те най-значими трансфера за 2019 г. във футбола.


Николас Пепе в Арсенал

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

За първи път от доста дълго време в Арсенал решиха да направят мащабна селекция и основното ново попълнение беше звездата на Лил Николас Пепе.

Пеп направи зашеметяващ сезон във Франция и се превърна в една от звездите на първенството. Той премина в Арсенал за 79 млн. паунда, като се очаква да е следващата голяма звезда на отбора.

Началото на сеозна за него беше трудно и все още не може да се похвали с впечатляващи статистики, но вече се вижда, че свиква с първенството и е способен да бъде звезден футболист.

Кристиан Пулишич в Челси

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

През последните две години Пулишич беше представян като бъдеща суперзвезда, благодарение на силните си изяви в Борусия Дортмунд. Той отдавна очакваше трансфер и го получи през януари, когато преми в Челси за 64 млн. евро.

Американецът заигра в отбора през лятото, като показва, че има потенциал да стигне до нивото, което се очаква от него. До този момент от сезона той има 5 гола и 5 асистенции, като от него се очаква да бъде звездата на клуба през следващите няколко сезона.

Хари Макгуайър в Манчестър Юнайтед

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Макгуайър е считан за един от най-добрите защитници във Висшата лига, като през лятото той направи рекорден за защитник трансфер. Манчестър Юнайтед плати 85 млн. паунда на Лестър за правата на бранителя, като очакваше той да реши проблемите в защита на отбора.

Макгуайър вкара известна стабилност в отбраната на отбора, но изявите му не са толкова постоянни, колкото се очакваше до този момент. Отборът се представя колебливо и към момента се очаква той да е основен лидер.

Ромелу Лукаку в Интер

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Лукаку отдавна показваше желание да напусне Манчестър Юнайтед и през лятото премина в нов клуб. Интер привлече нападателя за 74 млн. паунда, като го събра с треньора Антонио Конте, който отдавна искаше да работи с играча.

Лукаку се представя добре в италианското първенство и една от основните причини, благодарение, на които отборът се бори за титлата. Той е основен играч в нападението и изглежда, че ще е решаваща фигура за отбора.

Лука Йович в Реал Мадрид

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Сръбският играч се превърна в звезда с отбора на Айнтрахт Франкфурт. Той беше един от големите голмайстори в германското първенство и впечатли всички в Лига Европа.

Това доведе до трансфер за 60 млн. евро в Реал Мадрид. Той все още не е показал головите си умения в Реал, но има мачове, в които показва защо е играч на този отбор.

Франки де Йонг в Барселона

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Младият играч беше геният в халфовата линия за Аякс. Невероятното му представяне в Шампионската лига му осигури трансфер за 75 млн. евро в Барселона.

При каталунците той показва огромен потенциал и вече е основна фигура в отбора. Очакванията са скоро той да се превърне в една от най-големите звезди във футболната игра.

Матиас де Лихт в Ювентус

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Отборът на Аякс беше голямата сензация в Шампионската лига през миналия сезон, достигайки до полуфинал със своя 20-годишен капитан Матиас де Лихт.

Де Лихт беше обявен за най-добрия млад защитник в Европа и през лятото получи трансфер за 70 млн. евро в Ювентус. Играчът определено има нужда от време да се приспособи към италианското първенство, но се вижда, че постепенно става основен защитник.

От него се очаква да стане следващият звезден защитник на отбора.

Еден Азар в Реал Мадрид

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Техничният футболист беше голямата звезда на Челси, като дълго време беше считан за най-добрия футболист в английското първенство. След дълги преговори той получи мечтания трансфер в Реал Мадрид на стойност 90 млн. паунда.

Определено се усеща, че той има нужда от време, за да свикне с новия отбор и новото първенство и все още не е реализирал пълния си потенциал. Той обаче се усеща все повече като важен фактор в отбора и определено може да бъде голяма звезда в него.

Антоан Гризман в Барселона

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.

Френският нападател се превърна в една от големите футболни звезди с невероятните си игри за Атлетико Мадрид. През това лято той осъществи дълго чакания си трансфер в Барселона, които платиха 120 млн. евро за правата му.

На този етап все още има въпроси около това до колко той може да се приспособи към стила на отбора и дали е способен да бъде основна част в него. Все пак до тук има добър брой голове в Испания и всички шансове да докаже своята класа.

Жоао Феликс в Атлетико Мадрид

10-те най-значими футболни трансфери през 2019 г.


Младият играч направи невероятно впечатление в Бенфика и бързо се превърна в европейска сензация.

Атлетико Мадрид изненада всички през лятото и плати 126 млн. евро за играчът. На 19 години той се превърна в едно от най-популярните имена в играта.

Феликс прави добър първи сезон за Атлетико, мака да се очаква повече от него, но толкова млад футболист определено може да достигигне невероятни върхове във футбола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА