Last news in Fakti

31 Януари, 2021 08:02 1 683 1

10-те най-значими трансфери на 2020 година

  • футбол-
  • трансфери-
  • отбори

Кои клубове привлякоха водещи футболисти

10-те най-значими трансфери на 2020 година - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Изминалата година беше много различна за футбола. Повечето отбори решиха да ограничат своите разходи и това доведе до ограничаване на големите трансфери.

Въпреки това няколко отбора привлякоха футболисти, които абсолютно промениха тяхното лице и за които тепърва ще се говори.

Факти.бг ви представя 10 най-значими трансфери за 2020 година.

Кай Хаверц в Челси

Младият плеймейкър направи феноменален сезон в Байер Леверкузен. Реализира толкова много голове и асистенции, че беше обявен за един от футболистите, които скоро ще бъдат водещи имена във футболна Европа.

През лятото редица грандове преговаряха за него. Челси беше клубът, който показа най-сериозен интерес и осъществи най-мащабния трансфер на годината.

До тук футболистът изпитва трудности да свикне с английския футбол и все още не е фигурата, която се очаква, че може да стане. Уменията на Хаверц обаче са видими и с опита може да стане големият футболист, който всички очакват.

Лирой Сане в Байерн Мюнхен

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Германският национал започна кариерата си в Манчестър Сити по прекрасен начин. Постепенно обаче изпадна от титулярния отбор и след дълги преговори през лятото премина в Байерн Мюнхен.

Победителят в Шампионската лига отдавна търсеше този трансфер. Идеята е Сане да поведе новата вълна в отбора.

Налагането му става постепенно, като до тук се справя добре. Очаква се скоро да е водеща фигура в отбора.

Алваро Мората в Ювентус

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Испанският нападател направи няколко трансфера през последните сезони. В Атлетико Мадрид не успя да намери най-добрата си форма и прие шанса да се завърне в Ювентус.

В Торино Мората сякаш най-сетне намери своето аз. Вкарва често и сериозно динамизира играта на отбора.

Играчът най-сетне намери клуб, който да го подкрепя. Изглежда, че това винаги е било мястото за него.

Виктор Осимен в Наполи

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Клубът от Неапол отдавна се опитва да се докаже като водещ фактор в италианския футбол. През това лято направи супер трансфер и привлече голямата звезда на Лил.

Платена беше огромна сума, но изглежда, че си струваше. Осимен бързо се превърна във водеща фигура за Наполи.

Той е тяхната основна фигура в нападение и дори да не вкарва всеки път, почти винаги има участие в изграждането на попадения. Изглежда, че Наполи намери играчът, който да изведе тима до водещи позиции.

Хамес Родригес в Евертън

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Колумбиецът дълги сезони се опитваше да заслужи своето място в Реал Мадрид. Той така и не се наложи като титуляр и въпреки поредицата от успехи, през лятото премина в Евертън, където се събра с любимия си треньор Карло Анчелоти.

В английското първенство футболистът показа истинското си лице. Той се превърна в лидер на отбора и го поведе към редица победи.

Хамес е маестрото на карамелите, като през него минават всички разигравания. Родригес вкара и важни голове, като изглежда вече намери своето място.

Диого Жотa в Ливърпул

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Ливърпул записа паметна година, като най-сетне спечели английската титла. Клубът реши да ограничи трансферите си през лятото, но един беше невероятен.

Преговори се водеха за няколко различни нападатели, но червените се спряха на Диого Жота. Нападателят направи име с Улвърхямптън и изглеждаше като достъпен вариант.

Той обаче направи истински фурор с Ливърпул и изненадващо буквално превзе титулярното си място в невероятно нападение на отбора. Жота се превърна в основен голмайстор и изглежда му предстои голяма кариера.

Бруно Фернандеш в Манчестър Юнайтед

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Португалският халф беше голямата звезда на Спортинг Лисабон и трансферът му беше очакван от доста време. Манчестър Юнайтед успя да го привлече през януари и това преобърна сезона на отбора.

Халфът се превърна в мотора на своя отбор и промени начина, по който изглежда. Последва серия от победи и място в топ четири.

Юнайтед продължи да подобрява представянето си и през този сезон. Фернандеш пък е разпознаван като големия лидер на отбора.

Тимо Вернер в Челси

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Германският нападател беше един от най-ярките играчи в германското първенство. Направи страхотен сезон с РБ Лайпциг, като води отбора и към полуфинал в Шампионската лига.

През лятото имаше всякакви очаквания за негов трансфер, но в крайна сметка премина в Челси. В клуба започна добре, но серия от пропуски доведоха до спад във формата му.

Той все още не е доказал, че е топ играчът, за който беше взет. Ясно е обаче, че има безспорен талант и вероятно с времето ще си върне формата.

Луис Суарес в Атлетико Мадрид

10-те най-значими трансфери на 2020 година

През последните години Суарес се превърна в един от най-добрите нападатели в Европа. Записа и името си в историята на Барселона.

От клуба обаче учудващо решиха, че нямат нужда от него и през лятото буквално го преотстъпиха на Атлетико Мадрид. В Атлетико нападателят показа истинското си лице и оглавява голмайсторската класация в испанското първенство с 12 гола.

Той е и водещата причина, за това клуба му да е основен фаворит за титлата. Атлетико Мадрид направиха трансфер, който може да им донесе големи успехи през този сезон.

Ерлинг Халанд в Борусия Дортмунд

10-те най-значими трансфери на 2020 година

Младият нападател покори Европа с изявите си за РБ Залцбург в Шампионската лига. В началото на миналата година беше искан от европейските грандове, но избра да премине в Борусия Дортмунд.

Трансферът се състоя през януари, а от тогава норвежецът се превръна в истинска сензация. За една година той отбеляза 27 гола за Борусия Дортмунд в германското първенство.

Направи и най-запомнящия се дебют в историята. Халанд е считан за следващата голяма фигура в европейския футбол, а трансферът му беше върховен успех за новия му клуб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чопърцила

    0 0 Отговор
    10+: Бруно Акрапович в гришовото ЦСКА.