Last news in Fakti

20 Февруари, 2019 09:24 896 2

ЦСКА записа първа победа при Любо Пенев

  • цска-
  • победа-
  • пенев-
  • ботев враца-
  • соу-
  • джеси-
  • стоев

"Червените" надиграха Ботев Враца с 2:1

ЦСКА записа първа победа при Любо Пенев - 1
Снимка: БГНЕС

Любослав Пенев записа първа победа като треньор на ЦСКА. На стадион "Българска армия" "червените" надделяха с 2:1 над Ботев (Враца), а точни бяха Али Соу и Едвин Джеси. За тима на Сашо Ангелов точен бе Емил Стоев, който вкара рядко виждан у нас гол. Лошите новини за Пенев са, че Кристиян Малинов и Ангел Лясков ще пропуснат мача с Левски в неделя. Първият е с натрупани жълти картони, докато вторият бе откаран с линейка в болница, а все още няма яснота за състоянието му.

През първото полувреме ЦСКА превъзхождаше съперника, но така и не успя да вкара гол. За сметка на това гостите успяха да осъществят две много опасни контраатаки, а при една от тях Черниаускас успя да се намеси решително при излизане сам срещу него на Антон Огнянов.

Красимир Костов пък се намеси решително при два опасни удара на Тиаго.

В началото на второто полувреме ЦСКА реши всичко в рамките на 10 минути. В 49-ата Тиаго намери отлично Джеси, който финтира и с хубав удар в далечния ъгъл проби Костов и изведе "червените" напред.

В 56-ата отново Тиаго влезе в ролята на асистент и прати топката на главата на Али Соу, а той с летящ плонж прониза за втори път стража на гостите от Враца.

Лошата новина за Любослав Пенев бе, че между двата гола Кристиян Малинов получи жълт картон и ще пропусне мача с Левски в неделя.

В 75-ата минута ЦСКА даде още една жертва. Ангел Лясков бе заменен принудително, а след това бе откаран с линейка в болница. Младият бранител има проблем с окото.

Евандро и Али Соу опитаха много мощни удари към Красимир Костов, но топката и двата пъти профуча покрай вратата.

В 89-ата минута Емил Стоев отбеляза един от най-красивите голове за сезона. Нападателят на Ботев засече от въздуха центриране пред вратата на ЦСКА и с мощно воле прати топката в сглобката на вратата на Черниаускас.

В добавеното време съдията Станислав Ставров не отсъди чиста дузпа за ЦСКА, но и без нея домакините без проблеми удържаха успеха и прибавиха три точки към актива си.

С победата "червените" скъсиха разликата до лидера Лудогорец. Столичани са с 48 точки, докато шампионите са с 53. Тимът на Сашо Ангелов пък заема 8-ата позиция с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сесека умре

    1 2 Отговор
    браво, ама имате предвид литекс минус София ;)
  • 2 jiko

    0 1 Отговор
    по-точно - втора мъка