26 Март, 2019 09:56 1 599 9

Григор Димитров отпадна от турнира в Маями

  • димитров-
  • контузия-
  • отпадане-
  • маями-
  • турнир-
  • тенис-
  • томпсън
Григор Димитров отпадна от турнира в Маями - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров претърпя пълен крах в Маями и отпадна в третия кръг на Мастърс 1000 турнира. Хасковлията загуби с 5:7, 5:7 от австралиеца Джордан Томпсън.

Димитров игра на приливи и отливи, с което даде много възможности на своя опонент, който е 77-и в световната ранглиста. Това бе първа официална среща между двамата, а балансът вече е в полза на Томпсън.

Турнирът в Маями пък бе първи за Григор от Australian Open насам, тъй като той страдаше от контузия. Преди няколко дни родният тенисист премина с лекота с 6:1, 6:3 през Фелисиано Лопес, като се очакваше да му бъде доста по-лесно, но това не се случи.

С победата си Томпсън ще чака победителя от двойката Данийл Медведев - Рейли Опелка.

Първи сет
Срещата започна повече от впечатляващо за Григор, който успя да пробие още в първото разиграване. За негово нещастие обаче пробивът бе върнат мигновено. Оттам нататък двубоят продължи в доста равностойно темпо, като двамата тенисисти взимаха своите подавания почти безпроблемно. Изключение направи разиграването в седмия гейм при 3:3, където хасковлията получи шанс за пробив, но той бързо бе осуетен. Последваха нови равностойни минути, които продължиха до 5:5. Тогава Димитров получи два шанса за пробив, но не се възползва и Томпсън успя да вземе сервиса си. Григор отвърна с много слабо подаване и след няколко спасени сетбола той бе пробит. По този начин австралиецът взе първия сет със 7:5.

Втори сет
Втората част започна със силни първи сервиси на двамата, но това не можеше да се каже за втория такъв на Григор. Хасковлията подава много слабо и логично бе пробит на 15, с което Томпсън поведе с 3:1 гейма. Мигновено обаче Димитров върна пробива и направи 3:2. Следващите разигравания отново бяха доста равностойни като голяма част от срещата. Така се стигна до силна игра и пробив на българина в деветия гейм от втория сет, с което той поведе с 5:4. За негово съжаление обаче австралиецът се вдигна и върна брейка мигновено, пробивайки за 5:5. Последва силен сервис на Джордан и той поведе с 6:5. В сервиса на Григор, който бе за оставане в срещата, нещата се развиха много лошо и след няколко брейк пойнта Томпсън успя да осъществи пробив и да спечели срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    7 2 Отговор
    Какъв цървул.
  • 2 rokera

    2 2 Отговор
    trqbva da smeni profesiqta si
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    Бие срещу 94-ти, а пада като кифла от 77-ми. Няма обяснение освен късмет, че е бил 94-ти. Какво прави в топ 30 се чудя?
  • 4 Цар Вул

    4 3 Отговор
    Писах веднъж и пак ще повторя!!От тОстава му от тук насетне само по нанадолнището!Христо Смирненски:"Надолу,надолу слезни към......и т.н.Та и наш Григорчо!Свършена е неговата като играч!Една еднодневка!
    КАЗАХ!...........

    Коментиран от #6

  • 5 1111

    1 4 Отговор
    В спорта е така има възходи ,има и падения!Успех за напред!А вие коментиращите , при следваща победа ще си счупите ръцете от ръкопляскания.
  • 6 Сиромаха

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Цар Вул":

    Еххххх, де Късмет и моята работа да "беше" такава, Да отпадам С - 20, 30 ХИЛЯДАРКИ в Сметката : ДАЙ БОЖЕ.
  • 7 токоз

    3 0 Отговор
    някой да е изненадан ???
    момчето приключи като тенесист
    сега може да е тренерче на дърти бабички и да ги поебва за бакшиш!
    толкоз!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Якия

    2 0 Отговор
    Защо е цялото това учудване, че е отпаднал? Спортните му възможности винаги са били горе-долу такива. Благодарение на благоприятно стечение на обстоятелствата (отсъствие на най-добрите, поради различни причини) достигна до номер 3, което е огромно постижение, а и животът си го е уредил така че да не бачка за 700-800 лв до пенсия. Не виждам защо е цялото това недоволство, просто такива са му спортните възможности, пък и не всеки може да е Надал или Федерер.