Last news in Fakti

31 Март, 2019 10:34 2 093 4

ЦСКА почти настигна Лудогорец след труден успех срещу Черно море

  • цска-
  • черно море-
  • дузпа-
  • али соу

С гол от дузпа "червените" победиха варненци

ЦСКА почти настигна Лудогорец след труден успех срещу Черно море - 1

ЦСКА-София надигра с 1:0 Черно море в мач от 27-ия кръг на Първа лига и след нулевото равенство на Лудогорец срещу Берое се доближи на само три точки от разградчани. Единственото попадение в двубоя на "Армията" вкара Али Соу, който се разписа в 83-ата минута от дузпа, съобщава sportal.bg. Тя бе отсъдена след много наивно нарушение на Пламен Димов срещу Енрике, тъй като влезе безумно в краката на нападателя при единоборство на аутлинията.

В тази среща варненци на няколко пъти изразиха претенции към отсъжданията на главния съдия Стефан Апостолов. Най-основателната бе в 50-ата минута, когато Родриго отне чисто топката от Антов и щеше да нахлуе много опасно отляво в наказателното поле на червените, но реферът спря атаката с несъществуващо нарушение.

Иначе наставникът на домакините Любослав Пенев бе предприел някои промени в сравнение със състава, който използва в предишните двубои. На резервната скамейка остана Кристиян Малинов, а Николай Бодуров бе извън групата.

Първото по-интересно положение дойде в 12-ата минута, когато моряците загубиха топката пред наказателното си поле, тя попадна в Али Соу, който стреля от 20 метра, но право в ръцете на Дюлгеров, който без проблем улови.

В 18-ата минута Черно море като по чудо не откри резултата. Мартин Минчев проби и центрира отлично отдясно по земя. Топката отиде към непокрития Мехди Фенуш на задната греда. Последва шут на нападателя, но Черниаускас изби от голлинията с крак.

До края на полувремето варненци отправиха още два шута чрез Минчев и Родриго, но те бяха безобидни. От своя страна футболистите в червено заложиха на няколко центрирания от статични положения, които не затрудниха отбраната на гостите.

След почивката играта стана малко по-динамична и логично интересните ситуации бяха повече. В 50-ата минута Родриго отне чисто топката от Валентин Антов и нахлу опасно в наказателното поле, но реферът Стефан Апостолов отсъди нарушение за несъществуващ фаул и спря набега на гостите. В ответната атака червените стигнаха до първото си по-опасно положение, но Рубен Пинто не уцели добре топката и Дюлгеров лесно я улови.

В 57-ата минута Енрике изпадна в безсъзнание, след като удари лицето си в тялото на бранител в зелено, но лекарите го свестиха бързо и крилото продължи игра.

Десет минути по-късно Али Соу овладя с гръб към вратата центриране на Жоржиньо отдясно, освободи се добре от защитник на Черно море и стреля силно от малък ъгъл, а

Дюлгеров спаси.

В 69-ата минута двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Нуно Томаш за малко не изведе Василев сам срещу вратаря, но се хвърли на шпагат и поправи грешката си. Последва атака на червените, която завърши с бомбен шут на Енрике в напречната греда.

Последва игра в центъра на терена, за да се стигне до 83-ата минута, когато Пламен Димов сътвори голяма глупост, след която ЦСКА-София откри резултата. Защитникът се хвърли с безсмислен шпагат в краката на Рафаел Енрике на аутлинията и реферът Стефан Апостолов правилно посочи бялата точка. Али Соу се нагърби с изпълнението на дузпата, реализирайки в горния десен ъгъл за крайното 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    10 10 Отговор
    ....И преди и сега, шампион е ЦСКА!

    Коментиран от #3

  • 2 мерки

    3 1 Отговор
    г-жо Стоянова в аритметиката и сметките дума почти няма . Или е синоним на голямо разстояние което на някой му се струва малко. Не зная как по друг начин да ви кажа да мислите за другия сезон.
  • 3 До Айвалък

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    ЗАТОВА ЛЕГНАХТЕ НА ЧОРБАТА! ЗА НАКАЗАНИЕ ЩЕ ЛЯГАТЕ И НА ЛЕВСКИ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.