Last news in Fakti

14 Април, 2019 10:27 808 0

2:0 за "моряците" над Ботев (Пловдив)

  • черно море-
  • ботев-
  • патрик андраде-
  • първа лига

Патрик Андраде еднолично донесе победата на Черно море

Отборът на Черно море записа победа с 2:0 над Ботев в Пловдив във вчерашната среща от 29-ия кръг в Първа лига. И двете попадения бяха дело на Патрик Андраде, който се разписа в 83-ата и 88-ата минута.

Това е първа загуба за "жълто-черните" от началото на плейофите, докато "моряците" печелят първите си три точки, пише topsport.bg.

Изключително равностойно първо полувреме изиграха двата отбора. В петата минута, "канарчетата" получиха право да изпълнят пряк свободен удар от средна дистанция. Зад топката застана Антон Карачанаков, но стреля право в стената. Малко след това, Петър Витанов напредна към наказателното поле, залъга защитата, и успя да промуши топката в коридор към вратата на Кайзер. Стражът обаче спаси с лекота. Веднага последва опит и на Мартин Минчев, но младокът не успя да нацели очертанията на вратата и топката профуча покрай страничния стълб, излизайки в аут.

В 16-ата минута, се получи най-любопитната ситуация за първите 45 минути. Александър Тонев изненада Иван Дюлгеров с решението си да не комбинира с някой от съотборниците си, а директно да стреля от средна дистанция. Вратарят се разпъна максимално, улови топката и се постара тя да не премине голлинията докато я държеше. Малко по-късно, Мартин Минчев се възползва от отбита топка и веднага шутира към вратата, но кълбото премина встрани от целта.

В 33-ата, изчистена от Даниел Кайзер топка попадна право в краката на Мехди Фенуш, който изобщо не се замисли и директно шутира много мощно към вратата. Стражът компенсира за грешката си с чудесен рефлекс, избивайки топката в корнер. Малко преди края на редовното време, Феребори Доре засече центриране от корнер и стреля с глава, но Дюлгеров спаси. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

След подновяването на играта, изчистена топка попадна право в краката на Стефан Станчев, който заложи на силата, въпреки че стреля от непосредствена близост. Логично, топката прелетя над вратата и излезе в аут. Малко след това можеше да се получи доста куриозна ситуация, след като Филип Филипов опита да центрира към наказателното поле, но вместо това топката тотално смени траекторията си и се наложи Иван Дюлгеров да се намесва. За негово щастие, кълбото се озова върху вратата точно преди да я докосне и не последва никаква опасност.

В 66-ата минута, Александър Тонев успя да си освободи нужното пространство, за да стреля към вратата, направи го от близка дистанция, но Иван Дюлгеров реагира мигновено и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, топката достигна до Феребори Доре, които обаче не успя да я насочи по най-добрия начин и тя премина на сантиметри от целта.

В 72-ата минута, Васил Панайотов беше изведен на многообещаваща стрелкова позиция, но след като остана сам срещу Даниел Кайзер стреля доста разочароващо и много встрани от вратата.

В 83-ата минута, най-накрая падна гол. Ндонгала центрира към наказателното поле, Родриго пропусна топката и тя попадна право в краката на Патрик Андраде, който директно я насочи към вратата, а Даниел Кайзер нямаше какво да направи - 1:0 за "моряците". Пет минути по-късно, отново Андраде покачи на 2:0, с което оформи и крайния резултат.

След тази загуба, Ботев (Пловдив) остава на четвъртото място с актив от 47 точки, докато Черно море има 45 на петата позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА