Last news in Fakti

3 Май, 2019 10:32 783 0

Челси и Айнтрахт решават всичко на реванша

  • йович-
  • педро-
  • челси-
  • лига европа-
  • айнтрахт франкфурт

Двата тима завършиха 1:1 в първи полуфинал от Лига Европа

Челси и Айнтрахт решават всичко на реванша - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на Купата на Германия от миналия сезон Айнтрахт (Франкфурт) завърши 1:1 с гостуващия Челси в първия полуфинален мач помежду им от Лига Европа. Лука Йович (23) даде аванс на "орлите", но Педро (45) изравни за победителя от ФА Къп в Англия през миналата година и така всичко ще се решава на реванша в Лондон, където "сините" ще имат предимството да играят пред своя публика и с реализиран гол на чужд терен.

„Сините“ от Лондон стартираха по-активно, но постепенно „орлите“ взеха инициативата и материализираха превъзходството си с гол на Лука Йович (23). Сръбският нападател се разписа с глава след центриране на своя сънародник Филип Костич.

Гостите се съвзеха от шока и пропуски направиха последователно Педро и Вилиан. В 40-ата минута Оливие Жиру отклони красиво с пета към Лофтъс-Чийк, който не успя да нанесе удар.

Челси все пак стигна до изравняване в края на първата част, когато Вилиан изпълни корнер, а Педро (45) отправи удар с левия крак и опъна мрежата зад Трап за 1:1.

Челси демонстрира по-висока класа през втората част, а пропуски направиха Лофтъс-Чийк, Вилиан и Давид Луис, който в 59-ата минута нацели напречната греда след изпълнение от пряк свободен удар. Десетина минути по-късно появилият се в игра като резерва Еден Азар пробва мерника си, но без успех.

Едва в заключителния четвърт част „орлите“ се посъбудиха и организираха по-опасни атаки, при една от които в 81-ата минута удар на Да Коста прати топката встрани от вратата на Кепа. Три минути след това Давид Абрахам пропусна с глава след центриране от корнер, а секунди по-късно Канте сгреши и Пасиенсия не успя да реализира гол.

До края на срещата съперниците не успяха да си вкарат други голове и всичко ще се решава след седмица на "Стамфорд Бридж" в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА