Last news in Fakti

5 Май, 2019 09:21 1 896 0

Ливърпул отново на върха

  • мохамед салах-
  • ливърпул-
  • премиър лийг-
  • манчестър сити-
  • нюкасъл

Битката за титлата остава до финала

Ливърпул отново на върха - 1
Снимка: БГНЕС

Битката за титлата в Премиър лийг между Ливърпул и Манчестър Сити продължава да е изпълнена с изключителна драма само кръг преди края на сезона. Снощи Ливърпул победи драматично с късен гол като гост Нюкасъл с 3:2 и се върна на върха в класирането с 94 точки, като измести Сити, който е с 92, но и с мач по-малко. В понеделник "гражданите" приемат Лестър и при успех ще си върнат върха, а в последния кръг на 12 май гостуват на Брайтън, съобщава sportal.bg. Успехът на Ливърпул обаче беше придружен и с една лоша новина. Четвърт час преди края на мача тежка травма в главата получи Мохамед Салах, който беше изнесен с носилка от терена и е под въпрос за реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу Барселона във вторник.

Резултатът срещу Нюкасъл откри Върджил ван Дайк с глава в 14-ата минута.Само пет минути по-късно Нюкасъл изравни чрез Атсу. В 28-ата минута Салах отново изведе гостите напред с 22-ия си гол във Висшата лига за сезона. В 54-ата минута Соломон Рондон отново върна равенството. В 86-ата минута резервата Дивок Ориги донесе победа на Ливърпул. Лошата новина за "мърсисайдци" обаче е контузията на звездата Мохамед Салах, който получи травма в главата в края на втората част и беше принудително заменен.

Бившият мениджър на Ливърпул и настоящ такъв на Нюкасъл Рафа Бенитес бе направил две корекции в своя титулярен състав. Джамаал Ласелс се завърна в центъра на защитата след боледуване, а Ки стартира за сметка на Джонджо Шелви.

Юрген Клоп пък бе направил четири промени в сравнение с мача с Барселона на "Камп Ноу". Деян Ловрен и Трент Алекснадър- Арнолд започнаха в отбрана за сметка на Жоел Матип и Джо Гомес. Джордан Хендерсън замени контузения Наби Кейта, а Даниел Стъридж стартира в атака заедно със Салах и Мане. Жоржиньо Вайналдум се върна в халфовата линия, а Роберто Фирмино не е в групата за днешния двубой.

Двубоят започна с много активна игра на Ливърпул, като футболистите на Юрген Клоп първи стигнаха до гол. Отбеляза го защитникът Върджил ван Дайк в 13-ата минута. Холандецът беше оставен непокрит от отбраната на "свраките" при изпълнение на корнер и от близо с глава порази вратата на Мартин Дубравка. Домакините не се предадоха и изравниха чрез Кристиан Атсу в 20-ата минута. Нюкасъл организира добра атака отдясно. Хави Манкийо центрира към Мат Ричи, който я подаде към Соломон Рондон. Венецуелският нападател стреля, но топката беше изчистена от голлинията с ръка от Трент Александър-Арнолд. При добавката обаче Кристиан Атсу изравни. Резултатът се запази до 28-ата минута, когато Мохамед Салах отново изведе "мърсисайдци" напред, след като засече центриране на Александър-Арнолд отдясно.
В 33-ата минута Даниел Стъридж отправи хубав, но неточен удар по посока на вратата от границата на наказателното поле.
Резултатът се запази до почивката, а след подновяването на играта Ливърпул тръгна мощно напред и беше близо до гол още в началото, но защитник на Нюкасъл предотврати опасността. В 49-ата минута Стъридж стреля от наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В 54-ата минута домакините отново стигнаха до равенството, като автор на попадението стана Соломон Рондон.

20 минути преди края на редовното време Мохамед Салах получи контузия в главата след сблъсък с вратаря Дубравка, която го извади от игра и беше изнесен на носилка от терена, облян в сълзи. Египтянинът беше заменен от Дивок Ориги. Играта се накъса в оставащите минути, като и двата отбора рядко стигаха до голови ситуации. В 86-ата минута "мърсисайдци" стигнаха до гол именно чрез Ориги, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава донесе победата на Ливърпул, която го остави в борбата за титлата до последния кръг, в който "мърсисайдци" приемат Уулвърхамптън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА