Last news in Fakti

8 Май, 2019 14:02 4 215 5

Моуриньо направи на пух и прах Барселона

  • грешки-
  • отпадане-
  • барселона-
  • психика-
  • шампионска лига-
  • ливърпул-
  • моуриньо-
  • критика

"Нямат никаква психика, играха като 14-годишни деца", заяви Специалния

Моуриньо направи на пух и прах Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

"Барселона няма психика за трофей в Шампионската лига", твърди бившият мениджър на Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо. Каталунците спечелиха с 3:0 срещу Ливърпул като домакини преди седмица, но загубиха вчерашния реванш с катастрофалното 0:4 и отпаднаха на полуфиналите.

Моуриньо посочи специално четвъртия гол на Ливърпул, който падна след детинска грешка. Футболистите на Барселона все още не се бяха подредили за корнер в собственото си наказателно поле, когато Трент Александър-Арнолд центрира към Дивок Ориги и белгийският нападател се разписа от близко разстояние, оставен сам срещу вратата.

"Ако видиш подобен гол в мачове на деца до 14 или до 15 години, ще си кажеш, че момчетата просто са заспали, все още нямат психиката за голям футбол и трябва тепърва да се учат на основните правила в играта. Тук обаче говорим за най-добрите футболисти в света. Този гол показа ясно моментното им психическо състояние", каза Моуриньо за beIN SPORTS.

"На полувремето казах, че ако Ливърпул вкара втори гол, атмосферата на стадиона ще стане непоносима за Барселона. Точно така и се получи. Но Барселона има едни от най-добрите футболисти в света и те би трябвало да са свикнали с подобна атмосфера. Особено на мачовете с Реал Мадрид, финалите и полуфиналите в Шампионската лига всяка година", продължи той.

Подобна загуба се случва за втори пореден път за Барса, след като отборът победи с 4:1 Рома у дома миналата година на четвъртфиналите, но загуби гостуването в Рим с 0:3. Моуриньо вярва, че на Ернесто Валверде ще му бъде много трудно да обясни как точно Барселона напусна турнира по идентичен начин за втора поредна година.

"За мен лично това е необяснимо. Дори ми е трудно да си представя как моят отбор печели първия мач с 3:0 и пада с 0:4 във втория. Искам да чуя обяснението на Валверде, но все още си мисля, че няма да му бъде лесно да го направи", завърши португалецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    4 5 Отговор
    TSO, The Special One!
  • 2 Guest

    11 5 Отговор
    Нормално, в повечето случаи когато испански отбор играе без да ги подпира съдията губи. Ливърпул доказаха отново че са велики.
  • 3 Жозеф

    6 1 Отговор
    Мачкай, Жозе!
  • 4 123

    6 3 Отговор
    как да бият, като нито 1 дузпа не им свири съдията. срам!
  • 5 Иван Костов

    1 3 Отговор
    В англия дават вече помощи,за фенове на барса