Last news in Fakti

4 Май, 2012 11:57 2 731 0

Голфът в България става все по-достъпен

  • "челиндж"-
  • голф клуб българия-
  • дачев-
  • игрища-
  • българия-
  • турнири-
  • голф

Започва серията от голф-турнири „Челиндж”

Първият кръг от серията турнири „Челиндж” на Голф Клуб България ще се проведе на 5 Май 2012 на игрището на Правец Голф Клуб. Организатори на мероприятието са Голф Клуб България и Фортън Интернешънъл. Турнирът ще се проведе на Партньорските игрища –Правец Голф Клуб и Пирин Голф и Кънтри Клуб.

Fakti.bg потърси за повече информация един от организаторите и съосновател на Голф Клуб България - Здравко Дачев. Ето какво заяви той: "Засега записаните участници са 52-ма и очакваме още от местния клуб в Правец. Голфът като спорт е като всеки останал, изисква време, но не е по-труден от например тениса или ските. Всичко е въпрос на желание и време. Голфът в България започна да става доста по-достъпен като цена и като възможности за игра. В страната ни вече има 7 игрища - 3 на морето и 3 около София, плюс едно в Ихтиман. Също така на Банско има започнато игрище, което в момента се състои от 5 дупки. Има изграден терен и в Сливен, но той е по-удобен за тренировки, защото е доста равен."

По отношение на чужденците в този спорт, г-н Дачев коментира: "В нашия клуб имаме австралиец, новозеландец, няколко американци. англичани, словаци, шампионът на Чехия. Има голям интерес от чужденците, които временно пребивават или пък за по-дълго време са тук, към тази игра и към клубна принадлежност, включително и към Голф Клуб България. Специално за голф-туризма по-голяма атракция представляват 3-те игрища, които са на морето - "Тракийски скали", "Black Sea Rama" и "Lighthouse", тъй като, за да привлечеш интереса само едно игрище не е достатъчно. Там са успели да направят 3 първокласни игрища. Тази дестинация се оформя като една истинска голф-дестинация в североизточната част на България и покрай Черноморието. Затова може да се каже, че голф-туризмът може да бъде една от атракциите на нашата страна в бъдеще. Жалкото е, че само в региона около морето могат да се използват тези условия, защото около София не е разработено да се използва повече от едно игрище при туристическо посещение на голяма група."

"Игрището в Банско е много красиво. Ако там се изгради още едно игрище, може да се каже, че комплексът ще може да се използва почти целогодишно. Единствено през тежките зимни месеци терените няма да бъдат достъпни, но пък затова има така наречения "indoor golf" - това което ние развиваме като съпътстваща голф-инициатива. Това представлява голф-симулатори, които дават възможност да се  тренира на първокласни игрища или да се води обучение на закрито. Чрез тях, през зимните месеци, голфърите успяват да поддържат форма и да продължават да се състезават. Също така се провеждат и турнири на закрито. Има възможност в курортите да тренира целогодишно и голфът да се предлага като туристическа атракция, било то на открито или закрито", посочи Здравко Дачев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА