24 Май, 2019 23:30 2 347 9

Лудогорец стана шампион на България за осми пореден път!

  • лудогорец-
  • черно море-
  • последен кръг-
  • шампион

''Орлите'' отново се пребориха с конкуренцията на ЦСКА

Лудогорец стана шампион на България за осми пореден път! - 1
Снимка: ludogorets.com

Доминацията на Лудогорец продължава. “Орлите” се наложиха категорично с 4:1 над Черно море в мач от последния кръг на шампионата. По този начин разградчани грабнаха за осми пореден път шампионската титла на България, която не им се е изплъзвала от деня, в който “зелените” влязоха в групата на майсторите. Макар че през тази година в тима се забелязва отстъпление, Лудогорец заслужено спечели златните медали. “Орлите” освен че завършиха на първо място, с една точка преднина, са и с по-добри показатели в преките двубои с големия си конкурент през тази година - ЦСКА-София, предава sportal.bg.

Българският шампион излезе напред в десетата минута. При центриране отдясно, стражът на "моряците" Дичевски изби топката, която попадна в краката на Светослав Дяков. Опитният играч без подготовка се опита да прехвърли излезлият напред страж. Изстрелът на капитана на "орлите" се оказа слаб, но Бакалов скочи и прати кълбото в мрежата. При тази ситуация нападателят имаше и късмет, тъй като при въздушния двубой играч на Черно море първи игра с топката, но миг по-късно тя се удари в Бакалов и спря в мрежата -1:0!

В 23-ата минута гостите от Варна изравниха. Жоржиньо засече остро центриране отдясно и не остави никакъв шанс на Пламен Илиев - 1:1!

В 30-ата минута разградчани поставиха под сериозно изпитание бранителите на своя опонент. Джоди Лукоки центрира към Бакалов, който върна успоредно на голлинията към Якуб Шверчок. Полският голаджия обаче не успя да отправи точен удар от добра позиция.

Равенството властваше само девет минути. В 32-та минута шампионите отново поведоха. Шверчок се разписа от близка дистанция, след грешка на Патрик Андраде - 2:1!

В 58-ата минута "зелените" си осигуриха комфортна преднина. След центриране отляво Козмин Моци се извиси и върна с глава към Шверчок. Таранът се оказа най-съобразителен и заби неспасяемо топката с глава в мрежата зад стража Дичевски за 3:1.

Малко по-късно Шверчок имаше отлична възможност окончателно да сложи точка на спора. Футболистът на Лудогорец излезе сам срещу вратаря, но си пое дълго топката и опропасти изгодната ситуация.

В 70-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик. Талантът от школата на "орлите" - Доминик Янков, който се появи в игра през втората част, напредна и изведе на голова позиция полския голаджия, за когото не бе проблем да преодолее с прецизен изстрел по земя вратаря на гостите за 4:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .....

    4 2 Отговор
    В неделя ще се сложи край на това!

    Коментиран от #3

  • 2 Фернандо Алонсо

    6 6 Отговор
    ....тея наглите, нещастници, ще изядат главата на тиквата. Дано! Само ЦСКА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Guðmundsson

    9 5 Отговор
    Ми кой да е шампион, бе микренските селяни ли? Те дори и за а група не стават.
  • 5 11ап

    2 3 Отговор
    Лудогорец шампион , националния в глух коловоз
  • 6 цЕсКи лЕсЕкА

    3 4 Отговор
    Домуса е заплатил нужното в Варна,че инак нямаше шансове!!!
  • 7 волен сидеров

    0 2 Отговор
    отново ксупена от домуза-прасенцето,що ли си Фърля парите в този рязън край
  • 8 Сто

    0 1 Отговор
    Нещастен проект!
    Не е български.
    А, по-скоро да излъска самолюбието на Д–омус, а.
  • 9 Истина

    1 0 Отговор
    Бойкот на отборите с негри!