25 Май, 2019 00:20 2 234 4

ЦСКА победи Ботев Пловдив, но отново е капо

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • последен кръг-
  • първа лига

За трета поредна година ''Армейците'' завършват на второто място

ЦСКА победи Ботев Пловдив, но отново е капо - 1
Източник: cska.bg

ЦСКА победи Ботев (Пловдив) в един от ключовите два двубоя от последния кръг на надпреварата в Първа лига, предава topsport.bg

Тимът на домакините се нуждаеше от задължителна победа. "Червените" бяха на точка зад лидера Лудогорец, който обаче спечели домакинството си на Черно море. Всички на "Българска армия" се надяваха на грешна стъпка от страна на разградчани, което да им донесе шампионската титла. Това обаче не се случи.

Голът на победата за "червените" бе отбелязан от Жоржиньо, който се разписа след поредното центриране от корнер в полето на Даниел Кайзер.

Първото полувреме предложи на вниманието на феновете в столицата по няколко добри положения за откриване на резултата и за двете единайсеторки. За съжаление на привържениците на "червените" и на "канарчетата", до отбелязване на попадения така и не се стигна.

Изненадващо гостите бяха тези, които първи се добраха до нещо по-опасно в половината на съперника. Още в четвъртата минута младият Добрев премина като на шега през цели четирима бранители на опонента, след което стреля мощно по диагонала. Наложи се Черниаускас да се намесва решително, с което статуквото се запази непокътнато. Малко след това и Тодор Неделев реши да опита късмета си с шут от далечна дистанция. Отново стражът на "армейците" бе на висота и отрази удара в корнер.

Първата по-сериозна ситуация за софиянци бе пропиляна от Тиаго Родригес. Футболистът на ЦСКА, който в последните два мача спаси честта и шансовете на тима си за спечелване на титлата живи, този път не успя да се възползва от центриране в полето на Кайзер и пропусна от много близка дистанция.

Вторите 45 минути по-скоро не бяха задоволителни, от гледна точка на качеството на предложения футбол. Разбира се, за всичко имаше логично обяснение. "Червените" получаваха информация за промяната на резултата в другия мач, който можеше да реши спора за титлата в Първа лига. След като стана ясно, че Лудогорец е отбелязал четвърти гол във вратата на Черно море, ентусиазмът на домакините на "Армията" намаля драстично.

Ботев (Пловдив) също не настояваше за повече динамика в мача, като достатъчно показателен за подхода на тима към мача бе фактът, че Николай Киров извади от игра двигателя на пловдивчани и основна движеща сила на тима Тодор Неделев.

До промяна в резултата на мача се стигна в последните мигове от редовното време, когато Жоржиньо засече центриране от корнер. Победата на Лудогорец в Разград обаче означаваше, че и на теория, и на практика, шампионът на България е ясен и поне на този етап той все така не е представител на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цицерон

    6 8 Отговор
    Който е гледал мача на фесовете трябва да се откаже от футбола. Толкова нагласен мач. Това може да се случи само в нашата мила родина. Гониш шест титуляри и мача е решен. Порнография. Затова нивото на футбола не е на това ниво.
  • 2 Guðmundsson

    8 5 Отговор
    Лудогорец бяха без образно слабо прес сезона, но микренския проект дори и за 5то място ня бяха. Тъй че млък. Микренски утайки. Няма да видите ни титла ни купа никога.

    Коментиран от #4

  • 3 Юрген Клоп

    7 0 Отговор
    Силата на българските отбори проличава в мачовете от европейските турнири!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.