Last news in Fakti

26 Май, 2019 09:03 1 966 2

Нова издънка на Барса, Валенсия взе Купата на краля

  • барселона-
  • валенсия-
  • купа-
  • марселино гарсия-
  • жерар пике

Купата е осма в историята на валенсианците

Нова издънка на Барса, Валенсия взе Купата на краля - 1
Снимка: БГНЕС

Валенсия победи Барселона с 2:1 и спечели "Купата на краля". Каталунците имаха инициативата, но бяха съсечени с две контри преди почивката. Меси върна едно попадение, но време и идеи нямаше за нещо повече, пише topsport.bg. Купата е осма в историята на валенсианците.

Марселино Гарсия прекрасно беше разучил играта на Барселона. Неговите футболисти оставяха каталунците да владеят топката и да си подават безкрайно, но при всяка възможност тръгваха на бързи контри.

Играчите в бяло натискаха здраво защитата на каталунците и след една грешка Родриго се озова сам срещу Силесен. В тази ситуация Пике се хвърли и успя да избие от голлинията.

В 27-ата минута Кевин Гамейро стреля неспасяемо фронтално малко зад точката за изпълнение на дузпа, въпреки опита за блок на Алба - 1:0 за Валенсия. Това попадение даде криле на отбора и 6 минути по-късно Родриго удвои с глава. Солер слезе до аутлинията и даде остра топка.

Барселона успя в края на първото полувреме да натисне повече, но тогава Доменек направи три блестящи спасявания и съхрани преднината на отбора си.

След почивката се игра на една врата. Каталунците атакуваха непрестанно, а техните съперници се бранеха геройски и хладнокръвно.

Всички търсеха Меси. Той уцели една греда, а около 20 минути преди края успя да върне едно попадение. Аржентинецът беше най-находчив след спасена от Доменек топка.

Преди това Жерар Пике се отличи с непростим пропуск. Защитникът се беше преквалифицирал за дълъг период в нападател.

В края темпото се повиши много. Но Валенсия беше много по-близо до трети гол.

Така Валенсия за първи път във финал победи Барселона. В предишните два случая днешните победители повеждаха с 2:0 и губеха. Третият път "стоманата" за Барселона се счупи. Каталунците останаха с 30 "Купи на краля"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геро

    2 2 Отговор
    Дайте някое интервю на Меси, след края на мача...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.