Last news in Fakti

1 Юни, 2019 23:59 2 335 4

Ливърпул е новият властелин на Европа

  • ориги-
  • салах-
  • дузпа-
  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • финал-
  • шампионска лига

Мърсисайдци победиха Тотнъм с 2:0 във финала на Шампионска лига

Ливърпул е новият властелин на Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул срази Тотнъм с 2:0 на „Уанда Метрополитано“ в испанската столица Мадрид и спечели трофея в Шампионската лига този сезон. Мохамед Салах (2-дузпа) и Дивок Ориги (87) с голове в началото и края донесоха успеха на мърсисайдци, които за шести път в историята ликуват в най-престижния европейски клубен турнир. "Шпорите" записаха историческо първо участие на финал в надпреварата. Това бе пети финал в историята между тимове от една държава в Шампионската лига. И за втори път те са от Висшата лига на Англия след 2008 година в Москва, когато Манчестър Юнайтед надви Челси с дузпи..

Мърсисайдци получиха мечтан старт, след като още в първите секунди Садио Мане центрира в наказателното поле на Тотнъм и съдията Дамир Скомина посочи бялата точка за игра с ръка на Муса Сисоко. Мохамед Салах (2-дузпа) реализира наказателния удар и даде преднина на Ливърпул.

След гола "шпорите" опитаха натиск, но едва в десетата минута стигнаха до удар, а Сисоко не успя да уцели вратата. Девет минути след това играта беше спряна за кратко, след като разголена фенка нахлу на терена и трябваше да бъде изведена от стюардите.

Играчите на Юрген Клоп блокираха всички опити на противника да застраши вратата на Алисон и на свой ред дебнеха за изгодни шансове. Такъв се разкри в 38-ата минута пред Анди Робъртсън, който напредна и шутира много опасно, но вратарят Юго Лорис изби в корнер.

В края на полувремето футболистите на Маурисио Почетино не се възползваха от две добри ситуации. При първата Хьон-Мин Сон сбърка с подаването, а след това Деле Али шутира над вратата.

Двата тима не впечатляваха след почивката чак до 69-ата минута, когато влезлият като резерва Джеймс Милнър шутира опасно, но покрай вратата. Тотнъм отговори с две опасни центрирания две минути по-късно, но те не доведоха до завършващ удар.

„Шпорите“ тръгнаха по-смело в атака да търсят изравняване и на два пъти Алисон трябваше да се намесва решително след шутове на Хьон Мин Сон, които веднъж не намери целта и след удар с глава. Междувременно в игра за Тотнъм се появи и бразилецът Лукас Моура, реализирал хеттрик срещу Аякс (3:2) в Амстердам и класирал тима си за финала.

В 80-ата минута Сон и Моура стреляха опасно, но и в двата случая вратарят Алисон се намеси, правейки го и пет минути след това след шут на Ериксен от фаул. Две минути по-късно влезлият като резерва Дивок Ориги сложи точка на спора след диагонален удар за 2:0 в полза на мърсисайдци.

Тотнъм хвърли всички сили в атака, но така и не успя да преодолее бразилския страж Алисон, който демонстрира класа и петте минутки добавено време, отразявайки нови удари на Сон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Татко ти

    3 5 Отговор
    Ти никога няма да бъдеш сам!
  • 3 ЕКСПЕРТА

    1 2 Отговор
    НАЙ СКУЧНИЯТ ФИНАЛЕН МАЧ,А И ДУЗПА ОЩЕ В 24СЕУНДА НА МАЧА КОЯТО НЯМАШЕ ,РАЗВАЛИ ФУТБУЛНОТО ШОУ,ТОТНЪМ СЕ ПРЕПАРИРАХА И ЦЯЛ МАЧ БЯХА В НОКАУТ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.