10 Юни, 2019 10:27 1 690 5

Фетел завърши пред Хамилтън, но остана втори

  • фетел-
  • хамилтън-
  • наказание-
  • организатори-
  • решение-
  • формула 1-
  • канадал-
  • mercedes-
  • ferrari

Спорно наказание донесе победата на британеца в Канада

Фетел завърши пред Хамилтън, но остана втори - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион Люис Хамилтън записа пета победа от началото на сезона във Формула 1, след като ликува в Гран при на Канада, въпреки че не финишира първи. Британският пилот на Mercedes се възползва от наложено наказание на германеца Себастиан Фетел. Пилотът на Ferrari потегли от първа позиция за първи път от 17 състезания насам и пръв пресече финала, но след инцидент с Хамилтън отнесе 5 секунди наказание, които бяха прибавени към времето му и в крайна сметка остава втори в подреждането. Трети завърши другият пилот на Ferrari Шарл Льоклер, а четвърти е финландецът Валтери Ботас с Mercedes, следван от Макс Верстапен с Red Bull и пилотите на Renault Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг.

Фетел тръгна уверено и не даде шанс на Хамилтън да го атакува, а в същото време британецът не позволи на другия пилот на Ferrari Шарл Льоклер да го изпревари. Даниел Рикардо остана на четвърта позиция, а Валтери Ботас се смъкна до седмата позиция.

Най-любопитният момент от състезанието се случи в 48-ата обиколка, когато Себастиан Фетел допусна грешка при спиране, излезе от пистата, но успя да се върне на трасето буквално пред носа на Люис Хамилтън. Стюардите на ФИА прецениха, че маневрата на германеца е била твърде опасна и го наказаха с 5 секунди. Това бе и ключов момент в състезанието, тъй като в крайна сметка Хамилтън изпревари съперника си, и ликува с пета победа от началото на сезона, а другите две са за съотборника му Валтери Ботас, завършил четвърти в Монреал. След края на състезанието Фетел бе видимо ядосан от случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 4 Отговор
    Много спорно беше. Според мен не трябваше да му дават наказание, защото имаше видимост и не беше чак толкова опасно както например други правиха с опит за изпреварване и врязване в предната гума на изпреварения. Хамилтън си го каза: не искам така да печеля. Ако Хамитън имаше сила, щеше да го изпревари, но нямаше, така че не заслужаваше победата и Фетел напълно адекватно недоволства от решението на стюардите. Направо си взеха победата от Ферари.

    Коментиран от #2

  • 2 Почитателите

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Съгласен съм, но ако не искаш такива решения не правиш глупави грешки
  • 3 Дедо

    4 2 Отговор
    Това е новата Формула 1!Очакваме вече стюардите да дават и оценки за стил и толерантно шофиране!...И да преразгледат всички инциденти със задна дата!Веднага да отнемат титлата на Сена за това че удари Прост в Япония и на Шумахер за удара с Хил!И за в бъдеще може да карат на релси за по сигурно!...

    Коментиран от #4

  • 4 Фернандо Алонсо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо":

    Специално ударът на Шумахер срещу Хил си беше за наказание, тръгна да го затваря веднага щом го видя, че се показва и то с повреден болид.... Но трябваше да го накажат с отнемане на точки, а не със секунди. 1997 всичко обаче се върна, Шуми отново блъсна Уилямс, този път Вилньов, обаче отпадна Шуми, А Жак финишира мисля 3, което беше достатъчно. След финала отнеха всички точки на Шумахер и той загуби второто си място.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.