15 Юни, 2019 14:35 1 286 2

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

  • бразилия-
  • боливия-
  • футбол-
  • копа америка-
  • победа

Домакините надвиха гостите от Боливия с 3:0

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Домакинът Бразилия започна по отличен начин участието си на Копа Америка 2019. Тази нощ кариоките победиха с 3:0 Боливия и записаха първи три точки в актива си в група “А” на турнира. Филипе Коутиньо даде добра преднина на своя тим с две попадения в рамките на три минути. Той откри резултата от дузпа в 50-ата минута, а в 53-ата вкара и втория си гол. Класическото 3:0 оформи Евертон в 85-ата минута. Така бе продължена добрата серия на възпитаниците на Тите, които нямат загуба вече 11 поредни мача, като за последно паднаха от Белгия на световното първенство миналата година. В същото време пък Боливия записа 8-и пореден мач без успех на сметката си, пише sportal.bg.

В отсъствието на голямата си звезда Неймар, Бразилия излезе с трима в атака в лицето на Роберто Фирмино, Ричарлисон и Давид Нерес. В средата пък действаха Каземиро, Филипе Коутиньо и Фернандиньо.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

Боливия пък заложи на един изнесен нападател Марсело Мартинс, който бе подкрепян от по-задни позиции от Раул Кастро, Ервин Сааведра и Алехандро Чумарсеро.

Още в 5-ата минута Бразилия бе на косъм от откриване на резултата. При едно центриране от корнер топката стигна до Роберто Фирмино, който стреля отблизо, но вратарят спаси, а след това и защитник се намеси решително, за да изчисти топката далеч от вратата.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

В 11-ата минута Тиаго Силва бе изпуснат да стреля с глава от добра позиция и ударът му профуча покрай вратата.

В 20-ата минута се наложи реферът Нестор Питана да се допита до ВАР, за да прецени дали да извади червен картон на Фернандо Сауседо за удар с лакът. След като изгледа ситуацията, съдията прецени, че нарушението е само за жълт картон и пощади боливиеца.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

Бразилия продължаваше да контролира събитията на терена и в 33-ата минута при едно центриране от корнер топката бе пратена към Ричарлисон, който се включи от задна позиция и стреля от ъгъла на наказателното поле, но ударът му не бе добър, а накрая и защитник се намеси пред голлинията. При последвалия корнер Тиаго Силва стреля с глава, но над вратата.

Боливия стигна до първото си положение в мача чак в 42-ата минута. Тогава Раул Кастро напредна и стреля от дистанция, но без да уцели вратата.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

Още в началото на втората част се наложи ВАР за втори път да бъде използван в мача заради игра с ръка на защитник в наказателното поле на Боливия. Арбитърът изгледа повторения на ситуацията и прецени, че има основание да отсъди дузпа, а Филипе Коутиньо реализира наказателния удар.

Само три минути по-късно резултатът бе удвоен. Роберто Фирмино центрира отдясно и сложи топката на главата на Коутиньо, който отблизо нямаше как да сгреши за 2:0.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

След това Бразилия леко намали оборотите, но в 78-ата минута домакините бяха близо до трети гол. Маркиньос стреля с глава след центриране от корнер, но право в ръцете на вратаря.

В 85-ата минута резултатът стана класически. Евертон получи отляво, напредна с топка в крака, елиминирайки двама бранители, след което с красив удар в сглобката на вратата направи резултата 3:0.Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)

Едва тогава и Боливия стигна и до първия си точен удар в срещата. В 88-ата минута Рамиро Вака направи хубав пробив и шутира по посока на вратата, но без сериозно да затрудни Алисон.

Така Бразилия започна турнира с очаквана от всички победа и с три точки в торбата. Боливия пък ще трябва да промени нещо в оставащите два мача, ако иска да продължи напред в турнира.

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    3 2 Отговор
    ХА! Който обича футбол, да гледа това. Всичко европейско си е със сценарий и предварително се знае. В Южна Америка се играе истински футбол. Хората тичат, скачат, правят каваци и играят за да направят шоу а не за пари. А нашите национали за позорене на народа ни, пари получават.

    Коментиран от #2

  • 2 ЦСКА умре

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Латиносите са причината БЪЛГАРИЯ да мре в УЖ НЕфутболни мъки.