16 Юни, 2019 10:12 1 659 6

България падна от Япония след уникална драма във Варна

  • волейбол-
  • българия-
  • япония-
  • лига на нациите

Националният отбор на България по волейбол загуби втория си мач от Лигата на нациите, който се проведе във Варна. Воденият от Силвано Пранди тим отстъпи на Япония с 2:3 (25:22, 19:25, 25:16, 19:25 19:21), пише topsport.bg.

Най-резултатен за българския отбор беше Цветан Соколов, който отбеляза 12 точки, следван от Мартин Атанасов и Розалин Пенчев с по 9. Юджи Нишида завърши мача с 25 точки.

Японците отбелязаха 11 аса срещу 6 за българския отбор.

Момчетата на Силвано Пранди започнаха много добре мача, като първата точка дойде от ас на Светослав Гоцев. Първата част вървеше доста равностойно. Предимството на България при второто техническо прекъсване беше само една точка. Все пак в самия край на мача българските волейболисти успяха да дръпнат в резултата и да затворят гейма с 25:22.

Втората част започна с 3 безответни точки в полза на Япония. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за България, но след това японците направиха четири поредни точки. Българите успяха да стигнат до 18:19, но азиатците не се предадоха и дръпнаха отново с цели три точки. Така втората част отиде на сметката на Япония с 25:19.

Силвано Пранди направи цели 5 промени в състава преди началото на третата част. Георги Сеганов, Николай Учиков, Николай Пенчев, Тодор Скримов и Теодор Тодоров се появиха в игра, а от стартовия състав на полето останаха само либерото Владислав Иванов и центърът Красимир Георгиев.

Българските волейболисти поведоха в началото на 4-ия гейм с 4:2. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за България. Япония изравни при 8:8 и на начален удар застана Юджи Нишида, което доведе до цели седем поредни точки за азиатците. Япония стигна до геймбол при 24:16. България спаси 3 геймбола след мощни сервиси на Тодор Скримов и намали до 19:24. Япония затвори гейма с 25:19.

Петата част бе изключително драматична. Японците имаха мач пойнт при 11:14, но все пак тайбрекът се реши след 19:21.

Днес "лъвовете" излизат в последния си мач в Двореца на културата и спорта във Варна, за да се изправят пред отбора на Италия.

Ето в какъв стстав играха националите на България и Япония:

България: Георги Братоев, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Розалин Пенчев, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро

Старши треньор: Силвано Пранди

Япония: Наонобу Фуджи, Юджи Нишида, Юки Ишикава, Масахиро Янагида, Акихиро Ямаучи, Хаку Ри - Томохиро Ямамото-либеро

Старши треньор: Юичи Накагаичи


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тренера

    3 3 Отговор
    Играха много добре мал шанс мал шанс бяха по - добри обачееее ХАХАХАХА
  • 3 Borislav Popov

    4 4 Отговор
    Тотаджийски нагласен мач, някой хора яко са се нагушили при он лайн залог, на победа за Япония, когато нашите водеха с 2 на 1 гейма !
  • 4 Госあ

    3 3 Отговор
    Нито спорт,нито наука,нито култура. Тези неща са характерни за всяка държава. Нормално е, когато няма държава, да няма и спорт, наука и изкуство. Япония никога не са били много популярни във волейбола. Както и във футбола за разлика от други спортове. Но Япония е държава.
  • 5 111

    1 0 Отговор
    Bulgariq e edna kru4ma za tova ne si pravete golemi iliyzzii edno pymiina qma
  • 6 ДОКО

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИНО ТИ СИ СЛАБ И В СПОРТА..ЗАЩОТО УНИЩОЖИ СТАРАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ШКОЛА А В ВОЛЕЙБОЛА ДАЖЕ МОЖЕМ ДА ПАДНЕМ И ОТ ПИНГВИНИ..ХИ ХИ