Last news in Fakti

6 Юли, 2019 10:56 1 687 11

ЦСКА с ултимативно писмо до БФС

  • цска-
  • писмо-
  • домусчиев-
  • телевизионни права-
  • бфс-
  • заплаха-
  • лудогорец-
  • ултиматум

"Червените" скочиха с искане за преразглеждане на договора за телевизионни права

ЦСКА с ултимативно писмо до БФС - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е изпратил ултимативно писмо до БФС, с което иска преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщи "Труд". Причината - четворен конфликт на интереси в контракта на централата с фирмата носител на правата - "Футбол Про Медия". По тази причина "червените" афишират намерение да сезират и УЕФА.

В своето писмо до БФС клубът твърди с данни от Търговския регистър, че Кирил Домусчиев управлява Лудогорец като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламни права на първенството чрез своята фирма "Футбол Про Медия", вече е собственик на излъчващата първенството "Нова Броудкастинг Груп" и четвърто - член е на изпълнителния комитет на БФС. Договорът за тв правата е подписан на 9 февруари 2015 година и важи за всички сезони до 2021-а.

"Четворният конфликт на интереси води до създаване на монополна позиция на едно лице в сферата на българското футболно първенство", пише в "червеното" писмо. - С цел защитаване на интересите си ЦСКА ще предприеме действия по сезиране на компетентни за тази за тази цел Европейски органи и УЕФА. С оглед на всичко изложено дотук, моля да уважите нашето желание за сключване на договор за предоставяне на телевизионните и рекламните права за футболните срещи, в които участва ЦСКА, с друга телевизия, избрана от нас".

Във въпросното писмо ЦСКА изказва и твърда готовност да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/2020 г. занапред. "Червените" не конкретизират коя телевизия е готова да излъчва мачовете им, но явно вече има предварителни сондажи по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    16 2 Отговор
    браво,вън домуза от футбола ,голямо прасе излезе
  • 2 Враца Баце

    7 1 Отговор
    Телевизията е bTV. Във вторник bTV Action ще предават мача ЦСКА -Титоград от Лига Европа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Варненец

    2 9 Отговор
    IКога обидените припоци ще върнат парите на *Лудогорец*от участието на разградчани в европейските турнири. Ловешко лицемерие, имало конфликт на интереси

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Порно

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Варненец":

    Всъщност всички от А група вземат от тези пари , сумите са над 300 000 на сезон с български участник в групите. А като не им харесва на припознатите , да играят в А окръжна група в Ловеч , първото им място е гарантирано.
  • 6 домус

    9 0 Отговор
    Не съм цесекар, левскар съм, но от ЦСКА са прави. Трябва и Левски да ги последва. Домусът е в конфликт на интереси. Сайтът му ГОНГ се превръща в частнофирмен сайт за представяне на отбора му, Нова телевизия и Диема също. Това го няма никъде по света. Да хулиш, скверниш, а в същото време и да ти плащат за това.
  • 7 лечката

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Варненец":

    Оди си търси парите от Домуса задет легна под него и не се разяснявай...
  • 8 Мнение

    1 0 Отговор
    Всеки клуб е търговско дружество. Продукцията, която произвежда всяка една фирма може да се пласира, където е най-изгодно за фирмата. Това, което става във футбола е като например, Зоров да държи правата за продажба на всички млечни продукти, произведени в България.
    Ако има права за излъчване, то това трябва да е между футболният клуб и някоя телевизия!

    Коментиран от #9

  • 9 Фактолог

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Синщо и червено се карат, зелено печели. Ако "Левски" и ЦСКА откажат да участват в Първенството, БФС ще смени музиката. Какво е българския футббол без сини и червени трибуни, шарена гротедка.
  • 10 Варна

    1 0 Отговор
    ЦСКА и ГОВЕДОСПОР единствени генерират интерес. Нека двата отбора се обединят и излязат от лигата на пияни "Фейлани", пък тогава да видим Нямахорец и сателите му, кой ще ги гледа...
  • 11 Фен

    1 0 Отговор
    Браво !!! Дано нещо да се промени.