Last news in Fakti

9 Юли, 2019 07:10 34 282 69

Това го няма никъде по света

  • бойко борисов-
  • гриша ганчев-
  • футбол-
  • сотир цацаров-
  • честна игра-
  • бфс-
  • премиер-
  • среща

Няма ли кой да каже на премиера да не се меси във футбола?

Това го няма никъде по света - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера в Министерски съвет се проведе странна среща. Министър-председателят на България Бойко Борисов привика босовете на най-големите футболни клубове у нас, за да си поговори с тях за черно тото, хулиганство, и най-вероятно топлото време навън. На срещата по незнайни никому причини присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов също бе сред поканените (или извиканите), а на рандевуто някак естествено присъства и президентът на БФС Борислав Михайлов.

След срещата, провела се дни преди началото на родното първенство, от пресцентъра на Министерски съвет разкриха една от засегнатите теми. Собствениците на клубовете са обещали, че отборите им ще бъдат водени от „принципите на честната игра“. Тук следва логическият извод, че ако е имало нечестна игра, то футболните босове са били наясно с това.

Основният въпрос около тази среща обаче е защо министър-председателят привиква при себе си футболни деятели?! Какво общо има изпълнителната власт в една държава с футболното първенство? Какво търси главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на среща с Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев? Ако прокуратурата има доказателства или сигнали за нечестна игра, то трябва да започне разследване, а не да пие кафе с потенциални престъпници, обещали „честна игра“.

В България не може да се случи нещо без знанието на премиера Борисов, aka бащата на нацията. Не може да бъде преместено гнездо на щъркели, ако преди това Борисов не даде зелена светлина. Не може да бъде открит завод за олио, ако преди това премиерът не разреже лентата. Самият Борислав Михайлов съзря след срещата в Министерски съвет, че няма кой да се погрижи за България, ако не е Борисов. „Господин Борисов се грижи за цялата държава“, сподели шефът на БФС.

Г-н Борисов все пак е редно да разбере, че решаването на проблемите на българския футбол не е негова задача. Има си цяло спортно ведомство, има си и футболен съюз. Ако министър-председателят искаше футболът в България да се развива, то може би трябваше да се погрижи да имаме поне един читав стадион. Всеки ден Борисов посещава нови заводи, инспектира магистрали, и се хвали колко много прави държавата. А нов стадион кога?

Няма ли кой да каже на премиера, че в цивилизованите страни няма премиер или управник, който пряко да се меси във футболното първенство? А няма ли кой да каже на главния прокурор, че при съмнения за черно тото и купени мачове, трябва да има разследване, а не призиви към футболните босове за „честна игра“? Съдебната власт може да открие много нередности в Първа професионална лига, стига да иска, разбира се.

В края на миналия сезон при изключително съмнителни обстоятелства един от елитните ни отбори Черно море извади половината си състав заради съмнения в нечестна игра. Мина доста време оттогава, а разследване по случая... няма. Министър-председателят Бойко Борисов има законово право да пие кафе с Гриша Ганчев и Васил Божков, но ако ги покани на разходка в Банкя, например. Когато това се случи в Министерски съвет, възникват повече въпроси, отколкото отговори. Футбол в България няма, но май няма и прокуратура. Имаме само премиер, който се грижи за цялата държава. Това го няма никъде другаде по света...

Това го няма никъде по света
Снимка: Министерски съвет


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    339 26 Отговор
    Едно голямо БРАВО за статията която я подкрепям изцяло много точно ! И аз не съм чул ни видял мин.председатели от наистина футболни страни в света и в Европа да привикват шефове на техните футболни грандове !Но тук нищо не ме учудва уникална страна !!!Коскоджамити зам мин.председател открива тоалетни и влиза в баровете да го шума.Министърка брои празните шезлонги по морето за Баце няма какво да се пише много е а тук има лимит на всеки коментар а трябва да се пише много за това няма смисъл вижда се !

    Коментиран от #8, #22

  • 2 Премиера

    61 137 Отговор
    Защо не????? Взима "мерки" човека, От Рано!!! Утре ако стане " беля" на стадиона ще се развикате че не се вземат мерки!!!!!!!!!!

    Коментиран от #63

  • 3 Behemoth

    239 28 Отговор
    Имаме ЦИРК, с дебел и нарцистичен клоун....това имаме...
  • 4 Стар Гошо

    173 18 Отговор
    Браво на автора!

    Коментиран от #12

  • 5 Бочко

    144 13 Отговор
    Новите....стари спонсори на герб.
  • 6 прогноза

    34 7 Отговор
    Васил
    Илиев "
    Б.
    Б"289
  • 7 СссереМ

    38 132 Отговор
    Джамбазов прав си, наистина няма такава държава, да плюеш без да си запознат с фактите и да не ти се потърси отговорност, мекере червено.

    Коментиран от #66

  • 8 Кратун

    164 9 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Това е среща на босовете на мафията която ни управлява.Футбола е само предтекст,а СЪБУДЕТЕ се.

    Коментиран от #28

  • 9 Бла бла

    33 127 Отговор
    Поредната глупава статия. Първо това го има на много места, любимия ви Путин преди години беше на среща с бизнесмени за да реши проблем с погазване правата на работниците. Нашия иска да направи промяна, а тя най-бързо се случва когато не чакаш бюрокрацията да бъде задействана, а се заемеш лично. Така че спрете да пишете глупости
  • 10 Браво

    32 6 Отговор
    до 8 Кратун
    Вече и на живо ли ве, някога са се криели тц тц ?

    Коментиран от #36

  • 11 Ама шо тъка

    39 8 Отговор
    Я разбирате погрешно тая среща, видно е, че е било среща на босовете на клубове с полиция, прокуратура и шефове на БФС, домусчиев-лудогорец, ганчев-цска, божков-левски и борисов-витоша бистрица, све пак трева се разпределят участниците в следващите ЕКТ.
  • 12 Ново

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Стар Гошо":

    Прав е автора че засяга въпроса за субсиидите на партиите това са пари от народа затова тои пише че бсп не ги иска ще внасаме пресно млеко и ще изнасяме кисело за китаи затова що не пише
  • 13 Бачо Киро

    43 9 Отговор
    Че кое е това ведомство, което си върши работата, а не е с дръпната ръчна спирачка и върши работа само ако Баце каже, че трябва да стане? 240 депутати, един Господ знае колко хиляди служители и за всяко нещо се чака Бащицата да си мръдне пръста първо... Че като е така, да го обявим за Монарх, да разпуска НС, да уволни половината администрация в страната и да сочи с пръст по цял ден кой къде и кога и готово... Сума пари ще спестим и поне като монарх ще има оправдание да гледа на всичко като на бащиния...

    Коментиран от #62

  • 14 Марио Ангелов

    41 6 Отговор
    Боеко се прави на Путин,много смешни .Защо ги търпим тези палячовци!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Еблю

    55 3 Отговор
    Сега УЕФА да се самосезира и да извади всички Бг отбори от ЕКТ тъй като не се толерира намесата на политиците във футбола. Нашето първенство е пародия също като самата държава но виновни сме си само ние.
  • 17 6666

    10 11 Отговор
    Никъде не се вижда Домусчиев , защо пишат ,че е присъствал
  • 18 ДОКО

    31 6 Отговор
    ЕМИ ГЕНЕРАЛ БОКО РАЗБИРА САМО ОТ ФУТБОЛ..ТОВА МУ Е СПЕЦИАЛНОСТТА..
  • 19 Samaran

    10 40 Отговор
    Само ГЕРБ ще оправи тази пастмина крадлива БФС...долу БСП,ДПС и другите помияри достатъчно с кражбите !!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АСАНСЬОРНА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

    29 3 Отговор
    еВАллА!!!
    Така са хората от кръжока "ИСКАМ ВСИЧКО ДА ЗНАМ"
    Преди ден в цигарена фобрика, сега БФ.
    Батман! Иска завалията да е навсякъде, а създаде милионна гласоподавателна слаба неработеща администрация, която не става и за дъска на външен нужник.
    Разделяй и владей!
  • 22 Венко

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Тоава е ала Румен Петков с братя Галеви
  • 23 БАЙ ГАН4О

    37 2 Отговор
    Общото е ,че трябва да дават пари от черното тото за ТИКВАТА
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гостенин

    24 0 Отговор
    Ами Божков нали не е собственик уж на Левски по документи??? Господин прокурор? Как така е на срещата на собствениците на клубове?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 s7un7

    35 2 Отговор
    Как нямаше някой талибан да се вреже в стаята и да реши доста от проблемите на България( не всичките разбира се)
  • 28 s7un7

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кратун":

    Как да се събудят като са идиоти
  • 29 Дебелата Боко-Тиква

    27 1 Отговор
    Каква честна игра бе, онези мафиоти заедно със Тиквата ограбиха милиардите и тънат в лукс, злато и пари на гърба на футбола. Ето заради тях в националния ни отбор играят само селяци с които накрая и джуджетата Сан Марино, Малта, Люксембург и др. ще ни изпреварят.
  • 30 Здравомислещ

    30 1 Отговор
    Чекайте сега я да ви кажем!
    Професионалният футбол навсякъде по света е БОЗНЕС!!! Като такъв той носи печалби. В нормалните държави се държат данъци. Нашите отбори все са на ЗАГУБА!!! Защо ли богатите собственици са решили да губят пари!? Или нещо НЕ Е ТАКА!? Ако имате мозък, можете да си отговорите сами защо е тази среща.
  • 31 Мартин

    25 1 Отговор
    Вие не гледате ли филми, не четете ли книги, не се ли интересувате от история? Спорта е синоним на хазарта, а хазарта, алкохола и наркотиците са в топ 4 на най-доходоностните бизнеси след оръжията. Хората са се събрали да разделят пицата. "Момчета, давайте както сме разбрали. Аз не съм Пъравнов, като обещая нещо то става". С не големи усилия човек би могъл да ги раздели по двойки и да си извади извода кой кого представлява и какво се случва точно.

    Коментиран от #34

  • 32 Next

    16 1 Отговор
    Да не би разБойко да иска трансфер от бистришките тигри в цска или Лудогорец например. А пък дебелата цацара да ги почва с обвиненията без раследване, гаранция че шеф на мафията бъфъсъ е бобчето.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Здравомислещ

    16 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мартин":

    Искам да ви поправя. В топ пет, като на първо място е фармацевтичната промишленост!
  • 35 Gizdi

    15 1 Отговор
    Нашето общество живее в тъпокрация..
  • 36 Кратун

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    Ми те са недосегаеми.Тях няма кой да накаже.Народа е ЗАСПАЛ дълбок зимен сън.
  • 37 Кратун

    7 0 Отговор
    Към Факти,моля да спрете да ме блокирате когато казвам самата истина.Нали претендирате,че сте свободна медия.Благодря!
  • 38 Ники

    13 2 Отговор
    По принцип .. такива срещи могат да се правят ... прокурора и министъра на вътрешните работи нямат място там обаче .... и се кани по 1 представител от всеки клуб ... Как предцениха кой да извикат .. не знам ... Локо взе купата .. защо няма техен човек и бая фенове имат .. А Божков не е никакъв в момента и няма място там !!! Като се определи като собственик на Левски да ходи тогава ... а като дойдеш по тениска на среща с премиера не те пускат на входа ... щото от цялата среща излиза .. че реално това са хората дето определят всичко в БГ футбола и вече не се и крият а ... другите са пълнеж ...
  • 39 Аз вече

    11 1 Отговор
    има два вариянта в главатами за тая среша. Много са прости. Първи-да нарежат "пая" на кой колко голямо парче ще се падне второ- бойко иска спонсори за партията нали спряха субсидийте,я ги виш кви коли карат значи и пари въртят
  • 40 Капо ди тути Капи

    10 1 Отговор
    Абе вие откъде знаете, че сме говорили за футбол? Ами може да сме си разпределяли плячка и т.н. ... Ха-ха-ха!
  • 41 ВикиСолун

    27 2 Отговор
    Защо никой не коментира мутренството което е хванато и на стоп кадър на снимката и по Би ти ви го излъчиха в спортна емисия 23.45 ч....Мерцедес - Майбах Ес 650 2019 г. за 900 000 лева на Гриша Ганчев запушва4 те ленти на столичен булевард и зад него Х5-ца допълните препречва още 1 минута пътя на колите по булеварда докато се изтегли мафиота Ганчев и кортежа му!!!

    Коментиран от #53, #56

  • 42 сгур

    18 1 Отговор
    сериозно ли имало футбол в България?
  • 43 Баба яга

    10 1 Отговор
    Тази среща е да се реши в кои джоб да отиват парите на черното тото понеже става въпрос за милиони, и трябва да си плащат и те на баткото
  • 44 Главоча от Банкя

    3 6 Отговор
    Лайте тука червени подлизурки и карачки.....вийте като линейки, партизани двулични.
  • 45 Райко

    6 2 Отговор
    Здравей, морски далавераджия(Дениз Джамбазов). Какво толкова Ви е засегнал премиера със срещата на собствениците на по по най големите грандове на футбола в България. То не бяха оплаквания за съдиите за тревата за меренето на феновете кой колко има. Когато излезем да играем с чужди одбори, тогава истината лъсва. Може би на него му тежи като човек обичащ спорта. И за стадионите:Всеки уважаващ клуб себе си е длъжен да има собствен приятен стадион. Държавата не е длъжна да строи стадиони.
  • 46 Токо

    10 1 Отговор
    ОООО ама ние сме имали футбол ? Това е новина!!! Иначе да така какво ли търси премиера на една маса с разни плешиви пияници наричащи себе си президенти на ФС. Апа този Божков до каквото се е докоснал е повяхнало след него .
  • 47 Townboy

    17 0 Отговор
    Едно време Боко разполагаше с каратисти и боксьори а сега с ДАНС, ГДБОП и прокуратура.
  • 48 Всичко е ясно

    0 10 Отговор
    Червените сървули надуват вой до небесата, че ще и секне черното тото и ще трябва да плащат данъци а троловете тук им пригласят по поръчка на БСП.
  • 49 Патриот

    8 1 Отговор
    Абе тоя в съдебната система се меси, във футбола се меси. Тоз голяма диктатор, бе.
    Навсякъде все той.
  • 50 ЗАВОЙ ПРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ

    8 0 Отговор
    На никой ли не му направи впечатление ОБРАТНИЯТ ЗАВОЙ НА БМВ-то. САМО ТУК МОЖЕ БМВ ДА СИ КАРАШ КАКТО СИ ПОИСКАШ

    Коментиран от #51

  • 51 И S класата пресича непозволено

    10 0 Отговор

    До коментар #50 от "ЗАВОЙ ПРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТА ЛИНИЯ":

    Богат минава,беден чака.
  • 52 Цуци

    5 0 Отговор
    И пак , как на двойно непрекъкната линия се прави обратен завой..алоооо кат .
  • 53 1+2

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "ВикиСолун":

    180000€ струва S650, как ги сметна 900000 лева!?

    Коментиран от #57

  • 54 волен сидеров

    10 0 Отговор
    домусчиев е виновен да се стигне до тука-с подкупите си и уредените титли на лудогорец
  • 55 чавдар

    11 0 Отговор
    тиква проста -премиер
  • 56 никси

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "ВикиСолун":

    ТИ ДА НЕ СЕ УБЬРКА С БОЖКОВ, ТОИ МАИ ИМАШЕ МАИБАХ ДО КОЛКОТО ЗНАМ .
  • 57 никси

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "1+2":

    струва ама не бронирания , и с малко екстри , този е доста скьпичак, защото меоже да има плазми , масажи на седалките , хладилен бар , подгрев и обдухване , пневматично окачване ,тракшьн контроли, и т.н ,както и бронировката , БОЖКОВ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК , все зиьу е правилно ти каза 41 номер, ако ли не малко над 900 000 хил.
  • 58 пфффффф

    9 0 Отговор
    то т'ва си беше среща на мафиоти! обаче ние истинските българи им плащаме масрафа!
  • 59 реалиста

    13 0 Отговор
    Баце вика хора при него само когато разбере, за някой лапнал повече пари от него.Цацата е за сплашване, който не е съгласен 50/50 ... спретват му проверки с качулки, изземване на компютри къпане и стригане.Не е редно някой да крадне повече от Баш Баша.
  • 60 разума

    7 0 Отговор
    Нямаме футбол, нямаме публика. Защо ни е стадион ? Спортни площадки направихме много по селата да тренират бабите и старците .
  • 61 Слави Славов

    7 0 Отговор
    Така ще бъде,защото още има главанаци,които гласуват за Тиквата и го защитават по форумите!Народа трябва сам да си свърши работата,а не само да мрънка!
  • 62 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Добре е да посочи с пръст,но само ако се сети,че останалите му пръсти сочат към него!!!!
  • 63 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Премиера":

    Да не ги е викал за % от всичко
  • 64 Хк+йххххйххх

    5 0 Отговор
    Мутри. Това еБг. Начело с Б Б
  • 65 filo

    0 3 Отговор
    Когато се случи нещо, защо Борисов не се намеси, той е виновен. Когато се намеси, защо се намесвал. На пролетариата прост угодия никога няма.
  • 66 Серсем,

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    няма по-голям герберски охлюв и г@золизец от теб! Недостижим си в простотията си! Истинско, герберско, ароматно 💩
  • 67 Просто така

    0 0 Отговор
    Как никаде в Бългрия всичо има
  • 68 Просто така

    2 0 Отговор
    Мутрите на Бълтария се събрали на едно място
  • 69 Гост

    1 0 Отговор
    Я от краварника да не се обаждат!
    Герберасти долни!!!