Last news in Fakti

2 Август, 2019 10:27 1 047 1

Стоев: Можехме да бием с по-голям резултат

  • стоев-
  • лудогорец-
  • валур-
  • лига европа

“Още от началото не трябва да даваме на съперника да си помисли, че може да направи нещо", разсъждава специалистът

Стоев: Можехме да бием с по-голям резултат - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше достатъчно поводи за радост след категоричната победа с 4:0 в реванша с Валур от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Наставникът дори заяви, че играчите му са могли да спечелят и доста по-убедително и да решат доста по-рано мача. Той обаче е доволен и вярва, че отборът ще показва все по-добро лице.

“Бих казал, че това беше най-малкото, с което можеше да спечелим, с оглед на играта и положенията. Можеше по-рано да решим мача. Една ситуация можеше да промени целия двубой, а те имаха такава. Създадохме много шансове и трябва да вкарваме повече. Имаше настроение, бързина - това, което искам да виждам. Видя се, че играчите могат да създават положения, да играят бързо. Надявам се и в бъдеще да продължим с този начин на игра”, заяви Стоев.

“Още от началото не трябва да даваме на съперника да си помисли, че може да направи нещо. С висока преса, с бързи разигравания, със стремеж да се гледа към вратата. Да не се дава възможност на другия отбор бързо да пренася топката в нашата половина. Всичко се получи”, допълни специалистът.

“Най-лесно е веднага да се вторачите в новия футболист и да искате от първите минути да е най-добирят на терена. Преценили сме, че новите попълнения имат нужните качества и ще вдигнат нивото. Постепенно те ще се интегрират и отборът ще мине на по-високо ниво. Това са добри футболисти, които в след някакво време ще показват все по-добри игри”, каза още Стоев.

“Във футбола има добри и не толкова добри неща. Ако сме перфектни във всичко, ще сме на много по-високо ниво. Стремим се във времето да изчистим някои слабости. Грешките бяха плод на липса на концентрация. Още в 3-ата минута един грешен пас и стана контраатака. След това през второто полувреме топката мина под крака на наш защитник. Когато 70-80% от времето си в другото поле е много важно да си концентриран в защита, защото, когато другият отбор отнеме топката, не трябва да допускаме грешки. Не сме перфектни, но се стремим да коригираме нещата. Този отбор има потенциал” смята наставникът.

“Имам двама идеални централни нападатели. Важно е да има конкуренция, за да могат да се развиват. Аз решавам кой ще играе, но те са двама нападатели, които могат да дадат много на отбора. Веднъж вкарва Кешеру, друг път - Швиерчок, важното е да има конкуренция”, допълни Стоев.

“Нищо не знам за следващия съперник, предпочитам да не се занимавам предварително с други отбори. От утре ще знам повече за него”, каза още треньорът.

“Доминик Янков е единственият който ще даваме под наем. Даваме му повече шансове да играе. Дано се справи в Ботев и от зимата пак ще си го вземем при нас”, завърши Стойчо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Не бий тъпана с колко повече сте можели да биете. Важно е не с колко а да биеш когато трябва-за Шампионска лига. На Тъпчо му дай тъпана да бие.