10 Август, 2019 09:31 1 486 1

Ботев (Враца) попречи на Черно море да оглави класирането

  • равенство-
  • равни-
  • ботев враца-
  • черно море-
  • футбол-
  • ефбет лига

Срещата завърши с равенство

Черно море не успя да победи Ботев (Враца) като гост в първия мач от петия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" завърши 1:1, като врачани изравниха в последната минута на редовното време, пише sportal.bg.

Националът Исмаил Иса откри резултата в края на първата част, а в 89-ата минута Георги Вълчев прати по точка в актива на двата клуба. Така "моряците" на Илиан Илиев не успяха да оглавят, дори и временно, класирането в шампионата, но продължават без загуба в кампанията.

Почти нищо вълнуващо не се случи в първото полувреме. Гостите от Варна бяха по-настоятелни в атака, но достигаха трудно до голови ситуации. След няколко разбърквания, които не доведоха до опасни удари, националът Мартин Минчев се оказа на отлична позиция. В 26-ата минута младият нападател стреля фронтално срещу вратата, но стражът на домакините Красимир Костов успя да парира топката.

В последните секунди на първата част Исмаил Иса откри резултата. Опитният нападател на "моряците" се пребори за една топка, елиминира съпротивата на Костов и Апостол Попол и на празна врата търкулна топката в мрежата - 1:0 за момчетата на Илиан Илиев. Така гостуващият състав взе максималното от това мудно полувреме, което можеше да завърши и при равенство, ако не беше проблясъка на Иса.

През второто полувреме картината във Враца придоби лека промяна, с оглед на това, че играчите на Сашо Ангелов започнаха да действат с повече сили в атакуващ план. В 64-ата минута Даниел Генов докосна изравняването, но срещна стабилните ръце на вратаря Иван Дюлгеров. Последният плонжира и отби голов удар на Генов, който потърси долния ляв ъгъл на рамката. В ответната атака бразилецът Родриго Енрике шутира отдясно, но топката профуча над целта.

Сашо Ангелов нареди на своите да атакуват до последно, като подпомогна стратегията си с включването на голаджията Мирослав Будинов на мястото на Попов. Към края "зелените" наложиха сериозен натиск около пеналтерията на Черно море. Веднъж Дюлгеров спаси, но в 89-ата минута вратарят на "моряците" бе матиран с глава от Георги Вълчев. Будинов асистира с глава на своя колега. Остана обаче съмнение за засада на трети футболист от Ботев, взел участие в ситуацията при центрирането към Будинов.

Мачът се оживи сериозно и в добавеното време варненският отбор създаде 2-3 опасности пред Костов, но до трети гол в срещата не се стигна и последният съдийски сигнал дойде при 1:1.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пустиняка

    0 0 Отговор
    Само Ботев Враца , баце!!!!