Last news in Fakti

6 Септември, 2019 16:33 3 293 12

Мачкай, Гришо!

  • григор димитров-
  • даниил медведев

Григор Димитров излиза на корта срещу Даниил Медведев на US Open от 23:00 часа 

Мачкай, Гришо! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

В деня, в който честваме една от най-важните дати в историята на България, Григор Димитров може да направи най-големия подарък на страната и да се класира на исторически финал на турнир от Големия шлем.

Само преди две седмици това изглеждаше немислимо, особено след трудния период на Григор, през който той загуби 7 от общо 8 изиграни мача през лятото. Но в Ню Йорк първата ракета на България успя да преоткрие играта си и отново да намери вдъхновението и печелившата формула, които са така необходими в големите мачове.

За Григор това ще бъде трети полуфинал в Мейджърите след Уимбълдън 2014 и Australian Open 2017, когато беше спрян съответно от Джокович и Надал, като особено драматичен бе мачът в Мелбърн, който накара цяла България да залепне за телевизорите в онзи мразовит януарски ден. Обикновено сме свикнали да виждаме в полуфиналното каре имената на Федерер, Надал и Джокович, но сега само испанецът успя да стигне до тази фаза и той се намира в долната част на схемата. Това предоставя изключителна възможност, както за Григор, така и за Медведев и всичко опира до въпроса, кой ще изиграе по-добре картите си в този съдбоносен момент.

Мачкай, Гришо!

"Това ще бъде третият мач между двамата, като до момента те са си разменили по една победа през 2017.

Това едва ли може да бъде сериозна база за сравнение, защото нещата се промениха много за тези две години, както за Григор, така и за Медведев. Руснакът е голямото откритие на сезона и тенисистът с най-много спечелени мачове. Медведев игра три финала в последните си три турнира и спечели титлата в Синсинати, показвайки наистина вдъхновяващ тенис и изключителна зрялост. Tочно това обаче може да се обърне срещу него, заради натрупаната умора.

Всяка серия в един момент приключва и всички се надяваме, че това ще направи именно Григор. Българинът влиза по-съхранен физически в този двубой, с мач по малко, заради отказването на Чорич и с огромно самочувствие след първата си победа срещу Маестрото. Но трябва да сме наясно, че ни чака сурова битка. Медведев е играч, който не се побира в рамките, нестандартен и разнообразен, с убийствен сервис и пословичната за руснаците воля за победа и готовност да се раздаде докрай."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гъдю Гъдев

    6 3 Отговор
    Успех.
  • 3 Анти милиционер

    1 5 Отговор
    Никой не взе под внимание родопския ходжа. Аз ще заложа 50 лв. на Ходжата.
  • 4 ПЕНКО

    5 5 Отговор
    АКО ГРИГОР БИЕ -РУСИЯ ЩЕ НИ НАПЛЮЕ ...АКО ПАДНЕ- НИЕ ЩЕ НАПЛЮЕМ РУСИЯ ---И ТО ЗАЩО ...-ЗАРАДИ НЯКАКВА НАДПРЕВАРА В САЩ НА УДРИТОПКОВЦИ ...ДОРИ НЕ ЗА РИТНИТОПКОВЦ- ...НИВОТО НА ЧАВЕЧСТВОТО Е КОСМИЧЕСКИ НЕАДКВАТНО !!!!!!!!!!
  • 5 Димитър

    4 10 Отговор
    Напред Медведев, всички българи са с теб,тоя джендър да усети кои са спасителите на българия.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вижте ся

    5 3 Отговор
    Ако Медведев се контузи Гришу има шанс.Нашия е много талантлив играч,но няма психика на победител.Лисва му спортната злоба.Дано след толкова несполуки да се е озлобил и да играе с яд карашик.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    1 0 Отговор
    Мите, Мите...! Много си прост!!!
  • 11 гост

    0 2 Отговор
    Федерер му е приятел и му пусна една победа , но с тоя Медвед не са приятели и ето отнесе кютека.....
  • 12 тест срещу допинг за мечката

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вижте ся":

    Точно в този мач имаше достатъчна спортна злоба,а руснака имаше доста късмет, и е въпрос с какво се друса Медведев?
    Има нещо като" Шарапова дрога".