19 Септември, 2019 05:15 4 780 8

Заподозряха Ferrari в измама

  • ferrari-
  • измама-
  • двигател-
  • формула 1-
  • съмнения

Другите тимове от Формула 1 мислят, че има нещо гнило в двигателя на Ferrari

Заподозряха Ferrari в измама - 1
Снимка: БГНЕС

Съперниците на Ferrari във Формула 1 подозират евентуална измама с мощността на двигателя на Скудерията. Неговото преимущество си пролича най-видимо на "Спа" и "Монца", където Шарл Леклер извоюва първите две победи в кариерата си.

"В момента Renault, Honda и ние сме на едно и също ниво" сподели шефът на Mercedes Тото Волф пред Ауто Мотор унд Шпорт. "Само Ferrari са по-напред и то доста сериозно".

В падока се въртят всякакви теории: една от тях е, че Ferrari измъкват по-висок от позволения киловолтаж от акумулаторната батерия. Друга версия гласи, че двигателят гори повече масло, с което се извлича по-голяма мощност.

Неназован член на конкурентен тим казал: "Трябва да са измислили нещо много хитро. Ако се окаже легално, ще трябва да им сваляме шапка".

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнер коментира така: "Изпратихме множество въпроси към ФИА, но все още не сме получили никакви отговори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номер 1

    1 1 Отговор
    Тука няма още коментари.
  • 2 някой кара колело

    35 9 Отговор
    То дали гори повече масло, може да се помирише от тези, които ги гонят (мерцедес в случая). И болидите ще са по-мазни, защото маслото трудно изгаря на 100%. Най-вероятно има допълнителни педали и пилотът върти.
  • 3 гост

    28 8 Отговор
    А когато Мерцедес доминира 3 години без конкуренция с техния двигател нямаше проблеми. Не бих казал, че Рено и Хонда са на нивото на Мерцедес. Ферари просто имат човек, Шарл, който да се справя много добре с колата, вижда се, че Фетел не постига добри резултати със същата кола, ако имаше много мощност и предимство то вероятно щяха да са винаги на стълбицата и двамата, както беше с Мерцедес дълго време.
  • 4 Алфа Вълкът

    15 11 Отговор
    Ей, мръсни шваби! Не могат да се примерят, че има по-добри от тях!
    Те и затова са загубили войните си!
  • 5 Антиелектрика

    6 12 Отговор
    Жабарите са открили топлата вода. Ние ВАГаджиите от време оно сме открили този метод с горенето на масло. Моя гоуф 1.9 TDI ми гори 4 на 100 нафта и 1 на 100 масло, ама на светофарите ги правя смешни всякакви италиански или японски бараки.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 НАТО ВЕЦ

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Като им опушваш очите?!
  • 7 А аз с моята лада 6.5 турбо инжекция с д

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Ще има да ме гледашшш
  • 8 Никола Тесла

    0 0 Отговор
    Естествено, че са яхнали идеите на Тесла, отпреди 80 години, маскирали са свръх тънки литиево йонни клетки под основни възли и агрегатии и при всяко спиране ги дозареждат, и при всяко потегляне батерийте бутат дппълнително въртящ момент и затова нямат стигане, но това е само в колата на Льоклерк, Фетел си на старите настройки, и за да ви стане ясно вижте рекорда на електрическия болид на Фолскваген с такива свръх тънки литиеви батерии, на изкачванети на връх Пейск Пик в Колорадо от 500 до 4500 метра, никой конвенционален ДВГ, не може да направи подобно нещо.