Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 09:12 1 388 7

Англия ще напусне терена при расистки обиди в София

  • българия-
  • англия-
  • расистки обиди-
  • уефа

"Нека фенове, клубове и играчи да бъдем заедно заради това, което обичаме - футбола!"

Англия ще напусне терена при расистки обиди в София - 1
Снимка: БГНЕС

Младата звезда на Англия Тами Ейбрахам разкри, че отборът е готов да напусне терена в двубоя срещу България, ако от трибуните се чуят расистки обиди.

Протоколът на УЕФА в подобна ситуация включва три стъпки. Първата е съдията да спре за минута мача и да поиска призоваване по уредбата за спиране на обидите. Ако те продължат, той може да прекрати мача за по-дълго и да последва по-сериозен призив. Третата стъпка е прекратяване на двубоя.

"Нека фенове, клубове и играчи да бъдем заедно заради това, което обичаме - футбола!"

Всички от тима на Гарет Саутгейт са минали този инструктаж. Но капитанът Хари Кейн е обявил, че при обиди към някой от тима в София, целият отбор е готов да излезе на минутата от терена, независимо какъв е резултатът.

"Запознахме се в детайли с процедурата на УЕФА при расизъм. Но Хари Кейн обяви, че всички ще излезем от терена, ако дори само един от нас бъде обиждан. Ако се случи и има предупреждение на стадиона, а после обидите продължат, ние излизаме и не ни интересуват последствията.

Хари беше прав като каза, че ако обидят дори един от нас, значи обиждат целия отбор и нямаме място на терена в такава обстановка. Все пак ще се съветваме на терена и с ръководителите си, ако такова нещо се случи. Надявам се да няма нужда", заяви Тами Ейбрахам.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запалянко

    18 3 Отговор
    Ми да излизат, прав им път, 3:0 за нас! Много важни се взеха.
  • 2 ДДРОнег

    20 1 Отговор
    Работата е ясно, ще направят постановка и ще спрат двубоя !!!
    Те са си същите расисти като нас, но почнаха първи да ни обвиняват и имат преднина !!!
    Къде е на;'то пияното и перучесто БФС да им отговори за техните расистки обиди спрямо нас, Българите - има го документирано, ние не сме свикнали да се оплакваме, а трябва !!!
  • 3 Българина

    13 0 Отговор
    Предлагам бг агитката да почне да се чеше под мишниците с викове Дойран! Това не е расистко, а исторически факти, когато все още англичанинът не е бил бананолюбител
  • 4 Адидас батка

    3 0 Отговор
    Нека биде расизън.
  • 5 онзи

    0 0 Отговор
    Ще си носят ли банани или нашите фенове ще се налага да ги подхранват по време на мача???При комунизма гостите гладуваха заради недостиг на банани...сега може да им се направят ясли и да се изливат банани с кашони...Трябва да се засадят и едно две дърветапокрай пистата,все пак да се чувстват като у дома си
  • 6 Кой68

    1 0 Отговор
    Тия лицемери започнаха "Брекзит" - а.....
  • 7 тнт

    0 0 Отговор
    ПАТЛАДЖАНИИИ!Викам напред!