Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 18:31 1 083 2

Тайбе Юсеин: Малко не ми стигна за злато на Световното

  • юсеин-
  • финал-
  • медал-
  • сребро-
  • злато-
  • световно първенство-
  • награда

"Този финал ще ми е обеца на ухото", заяви боркинята

Тайбе Юсеин: Малко не ми стигна за злато на Световното - 1
Снимка: БГНЕС

Тайбе Юсеин беше наградена за Спортист №1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб “България”. Днес тя получи своята значка “Златна България” за спечеления сребърен медал на Световното по борба в категория до 62 килограма в Казахстан. На финала световната и двукратна европейска шампионка загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова (Киргизстан), пета на Олимпиадата в Рио 2016, трета на Световното през 2017-а и бронзова медалистка от турнира "Дан Колов" тази година.

Юсеин получи наградата от Пресклуб “България” с пожелание догодина да се качи на олимпийския връх. Освен сребърния медал в Казахстан, Юсеин спечели и единствената олимпийска квота за България за Игрите в Токио в борбата.

“Искам да ви благодаря, че сте ме уважили и сте ме избрали за №1, тъй като миналият месец беше изключително успешен - с медали от световни и европейски първенства”, коментира Спортист №1 на България за изминалата година.

“Починах си. Колкото можах, се отърсих от цялото напрежение, което имах преди състезанието. Почивката беше кратка, тъй като от тази седмица започнахме да тренираме. Чувствам се добре, здрава съм”, каза Тайбе Юсеин.

“Може да се каже, че имаше моментно отпускане на самия финал. Много малко време ме делеше от втора световна титла, но пък ще го помня и това ще ми е обеца на ухото. Ще знам какво трябва да правя при такава ситуация”, добави националката по борба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    3 5 Отговор
    ТАЙБЕ ЗАГУБИ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ...ТОЧНО КАКТО АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ "ГУБЕШЕ " И "ГУБЕШЕ "ОТ РУСНАКА ПОДГОРНИ ПО ЗАПОВЕД НА ЦК НА БКП !!!
  • 2 Последният българин

    13 0 Отговор
    Браво Тайбе!
    Пожелавам ти здраве и злато от Олимпиадата в Токио 2020!
    Гордеем се с теб!!!