Last news in Fakti

12 Октомври, 2019 15:51 9 506 9

Христо Стоичков е бесен на бивш румънски футболист и треньор! Ще го съди...

  • христо стоичков-
  • бесен-
  • книга-
  • корнел дину-
  • съд

Камата е бесен на Корнел Дину, а причината са някои писания в книгата на румънеца

Христо Стоичков е бесен на бивш румънски футболист и треньор! Ще го съди... - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е влуден заради книгата на Корнел Дину, в която румънецът се опитва да го очерни. Единственият българин, носител на Златната топка, ще кацне в Букурещ в края на месец октомври и заедно с Джовани Бекали ще съдят бившия футболист на северните ни съседи, твърди Fanatik, предава gong.bg.

Както е известно, в книгата си "Мистериите на Мистер", Дину пише, че от румънската футболна федерация са се опитали да подкупят националния отбор на България, за да загуби срещу тях квалификационен мач за UEFA EURO 1992. Споменатата сума е 500 000 долара, като румънецът пише, че някои от играчите ни не са били съгласни, но е имало и склонни да "помогнат" на комшиите да се класират за форума. Сред последните е бил и големият български футболист Христо Стоичков.

Според медията, Джовани Бекали, за когото Корнел Дину пише, че е заминал с подкупа за България, се е обадил на своя сънародник и го е затрупал с обиди. Сред тях са думите "убиец", "престъпник" и "оръдие на злото". Той му е обявил, че Стоичков ще го съди и че го чака "дълъг и скъп процес".

"Вярно е, че разговарях с Корнел Дину по телефона. Не знаех какви са тези лъжи, нито знаех за книгата. Стоичков ми се обади от Маями, където работи, и ме попита кой пише тези глупости. Попитах Виктор и тогава разбрах за книгата на Дину. Стоичков ми каза, че за Дину се пише из цяла България. Пише, че Христо е искал да прeдаде страната си през 1991 година. Стоичков идва в Букурещ на 28 октомври, ще дадем пресконференция заедно, ще се консултираме с адвокати и ще съдим Дину", категоричен бе Бекали, който отрича обвиненията към себе си.

Иначе двубоят в София завършва 1:1 и Румъния се разминава с Европейското първенство. Джика Хаджи пропуска дузпа, спасена от българския капитан Борислав Михайлов. Впрочем, това е единственият шампионат, пропуснат от Хаджи и компания между 1990 и 2000 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    25 14 Отговор
    Смачкай го Ице.......Изкарай му мамалигата през г***............

    Коментиран от #3

  • 2 360

    22 14 Отговор
    КАМАТА СЕ Е СНИМАЛ С ВСИЧКИ МУТИРЧКИ НА ПРЕХОДА, А И НЕ Е БИЛ ТАМ САМО ЗА СНИМКАТА. СТРУВА МИ СЕ СТРАННО БЪЛГАРСКИТЕ "НАЦИОНАЛИ" ДА НЕ ПРОДАДАТ ТОЗИ МАЧ В КОЙТО НЕ ИГРАЯТ НИЩО И ТО ЗА 1/2 МИЛИОН ДОЛАРА С КОИТО ПРЕЗ 92г СА МОГЛИ ДА СИ УРЕДЯТ ЖИВОТИТЕ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ, А ПОВЕЧЕТО НЕ СА ИМАЛИ ПАРИ, САМО 3-4 СА БИЛИ В ЧУЖДИ ОТБОРИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Много си долен

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Нещастник":

    И аз не го харесвам, но да намесваш семейството му, нямам думи!
  • 6 1122

    8 14 Отговор
    Този мирише кама ли е катма ли е фунти си якоо

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "1122":

    Да ама "мириши на лукс" :)
  • 8 Чичо ви Гошо

    1 3 Отговор
    Сливенския циганин
  • 9 гост

    13 5 Отговор
    Истината боли, а колко истини не знаем за този човек, само той си знае. Неестествено озлобление го обзема винаги когато нещата не стават по неговото желание, чак патологично. Жалко, че талант и благородство не вървят ръка за ръка в неговия случай!