14 Октомври, 2019 13:28 1 803 10

В Англия: Феновете на Левски са едни от големите виновници за расизма

  • левски-
  • расизъм-
  • англия-
  • англия-българия

Това е и един от най-лошите клубове, с които съм се сблъсквал по отношение на неонацизма, казва Павел Клименко

В Англия: Феновете на Левски са едни от големите виновници за расизма - 1

Темата "Расизъм" продължава да набира инерция с наближаване на евроквалификацията между България и Англия. Английският вестник "Телеграф" направи обширен материал, в който припомня инциденти, свързани с проява на расизъм не само на национално, но и на клубно ниво у нас.

Представителят на FARE (организация за борба с дискриминацията във футбола, включително и расизма) за Източна Европа Павел Клименко разкрива пред изданието, че феновете на Левски са едни от големите виновници за разпространението на лоши практики в България.

"Мащабът на проблема е доста масов", заяви Клименко.

"Един от големите виновници в това отношение е Левски. Това е един от най-лошите клубове, с които съм се сблъсквал по отношение на неонацизма", казва Клименко.

Изданието припомня снимката от финала за Купата на България между Левски и Славия от 2018 година, която показа дете на пистата пред Сектор "Б" със свастика, нарисувана на гърдите, заедно с друго, изпълняващо нацистки салют.

Също така се припомня опънатото знаме с поздрав за рождения ден на Хитлер на 20 април 2013 година и друго такова със свастика. Не се забравят и случките с маймунски подвиквания и хвърлен банан по собствения футболист Базил де Карвальо през същия сезон.

Изданието припомня също така и изнесения банер с надпис Say Yes To Racism (б.р. - Кажи да на расизма), иронизирайки кампанията на УЕФА Say No To Racism (б.р. - Кажи не на расизма), както и наложените на "сините" наказания за мачовете пред празни трибуни в Европейските турнири в последните години заради поведението на част от феновете им, пише "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Койот

    6 1 Отговор
    В България расизъм няма.С ако българофоби твърдят обратното.
  • 3 ген Иван Колев

    5 1 Отговор
    Като му чуеш Бушменското име и ти става ясно всичко
  • 4 Кой68

    7 3 Отговор
    Расизма отдавна е заседнал и в Англия:защо не казват как във Индия 1937г при управлението на Чърчил са уморени от глад 2,5 млн.души защото се осмелили да се противопоставят /въстание/на колонизаторите си-Англия,а да не говорим за расистките му изказвания за някои раси....Търговията с роби?..Една немалка част от "феновете"на Левски са таистина дъмпели.Но п рво се виж себе си и после давай определения...
  • 5 К.К.

    6 0 Отговор
    Тея още ли ще играят в Европа, след Хейзъл въобще не трябва да стъпват на европейските стадиони.
  • 6 Levski 1914/88

    4 3 Отговор
    Който не му изнася да си бие камшика по павианските държави!
  • 7 херодот

    3 0 Отговор
    Тъпанари лепят етикети и казват кой какъв е -брей , да му се невиди. Много здраве да имат от ВеликоБългария ! Всеки ли ,който различава расите и не е далтонист е расист ??? Аз защо не се обиждам като ми кажат че съм бял или Българин,а те се обиждат като им кажеш какви са ???
  • 8 Ultraviolence

    3 0 Отговор
    Стига с тия глупости за расизъм. Дайте да си говорим като бели хора.
  • 9 1923

    1 0 Отговор
    Най-много мразя расизмът и негрите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.