Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 17:31 2 437 0

Юноша на Черно море подписа с шотландци

19-годишният младок през есента беше приет за студент в университета в Абърдийн и от няколко седмици тренираше на "Балмуур Стейдиъм"

Юноша на Черно море подписа с шотландци - 1
Снимка: ПФК Черно море

Юношата на Черно море (Варна) Данаил Димов подписа договор с шотландския третодивизионен футболен клуб Питърхед след успешен пробен период.

19-годишният младок през есента беше приет за студент в университета в Абърдийн и от няколко седмици тренираше на "Балмуур Стейдиъм", като успя да впечатли мениджъра Джеймс Макинали.

Димов стана голмайстор на Черно море с 21 попадения в 28 мача при историческата първа титла на варненци в елитната юношеска група на България до 19 години.

"Мисля, че това беше перфектен сценарий и за двете страни. За Даниел ще бъде удобно да играе при нас, защото той учи в Университета в Абърдийн. Първото нещо, което ще направим сега, е да се опитаме да му намерим отбор в Хайланд лигата (б.а. пето ниво на шотландския футбол), където да го преотстъпим, защото той се нуждае от мачове. Със сигурност е талантлив, така че като понатрупа игрова практика ще си го върнем през януари и ще преценим. Той е ляво крило, много е бърз и умее да дриблира. Надявам се да му помогнем да се развие", коментира Макинали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА