Last news in Fakti

25 Юни, 2012 00:28 1 279 0

Супердрамата на дузпите класира Италия на 1/2-финал на Евро 2012

  • италия-
  • англия-
  • 1/2-финал-
  • евро 2012-
  • дузпи
Супердрамата на дузпите класира Италия на 1/2-финал на Евро 2012 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Италия победи Англия в последния мач от четвърфиналната фаза на Евро 2012 и ще се бори срещу Германия на 1/2-финалите на престижната надпревара.

Драмата на "Олимпийския стадион" в Киев бе пълна след като в редовното време и в продълженията двата тима не си отбелязаха попадения и съдбата им трябваше да бъде решена от руската рулетка на дузпите.

Така "Скуадра адзура" показа самочувствие и макар да изоставаше при дузпите, успя да обърне резултата и да спечели с 4:2.

Победата бе изстрадана, но в крайна сметка по-добрият отбор на терена в Киев продължава напред. Италианцете превъзхождаха противниците си както във владеенето на топката, така и в броя удари. На всичкото отгоре "адзурите" на два пъти бяха спряни от гредите зад Джо Харт, а във второто 15-минутно продължение и гол на Ночерино бе отменен поради засада.

Решителните пропуски за "трите лъва" от бялата точка направиха Ашли Йънг и Ашли Коул, докато Монтоливо пропусна още вторият удар за Италия, но това не се оказа фатално, след като всички други изпълнители в синьо бяха безгрешни.

В крайна сметка "трите лъва" отново ще напуснат голям форум още на четвърфинал, докато за момчетата на Чезаре Прандели предстои още по-голямото предизвикателство да се изправят срещу Бундестима, който е и един от основните претенденти за трофея на Евро 2012.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА