9 Ноември, 2019 16:55 1 255 0

Челси надигра тотално Кристъл Палас и излезе втори във Висшата лига

  • челси-палас 2-0/висша лига на англия

Тами Ейбрахам и Кристиан Пулишич донесоха успеха на ''сините'' от Лондон

Челси надигра тотално Кристъл Палас и излезе втори във Висшата лига - 1
Снимка: Chelsea Football Club page Facebook

Челси успя да победи Кристъл Палас с 2:0 в ранния съботен мач от английската Висша лига. Головете за ''сините'' от Лондон отбелязаха Тами Ейбрахам (51') и Кристиан Пулишич (78'). Момчетата на мениджъра Франк Лампард напълно заслужиха успеха си, след като доминираха през абсолютно целия мач.

В 11-ата Кристиан Пулишич пропиля добра възможност за Челси, след като направи добър рейд, но завършващият му удар не беше достатъчно добър, за да преодолее вратаря на Палас Гуаита.

Три минути по-късно минута Вилиан стреля опасно от пряк свободен удар, но топката прелетя встрани от вратата на гостите.

В хода на първото полувреме футболистите на Челси на няколко пъти успяваха да си спечелят пряк свободни удари на изгодни позиции, но те така и не материализираха това.

В 43' Вилиан стреля от дистанция, но Висенте Гуаита улови без проблем.

През първото полувреме гостите не отправиха нито един точен удар към вратата на Челси, а Кепа Арисабалага изкара едно от най-спокойните си полувремена.

В последната 4-ата минута от добавеното време за първата част, Челси пропиля изключително чисто голово положение. От близко разстояние и на празна врата - Вилиан не улучи вратата.

В 51' минута Тами Ейбрахам откри резултата в полза на домакините от Челси. Това се случи след бърза атака, в която последният пас към Ейбрахам бе дело на Вилиан, а за младия британец остана лесното - 1:0.

Седем минути по-късно Пулишич направи страхотен рейд около наказателното поле на Палас, стреля, но Гуаита направи също толкова страхотно спасяване.

В 69 минута, макар и малко случайно, Палас създаде най-опасното си положение. Футболист на гостите не бе добре покрит в наказателното поле на съперника, успя стреля с глава, но топката отиде встрани от целта.

Челси успя да си реши мача чрез Кристиан Пулишич. Младият американец се разписа в 78-ата минута на двубоя, когато след рикошет в наказателното поле на Кристъл Палас, той съумя да забие с глава топката във вратата на гостите.

В 86-ата минута резервата за Палас Джейми Макарти отправи първия точен удар към вратата на Челси. Изстрелът му обаче не беше чак толкова труден за спасяване и Кепа се справи.

Така, с тази си победа, Челси излезе временно на второ място в класирането на английската Висша лига със спечелени 25 точки. ''Сините'' от Лондон няма как обаче да бъдат спокойни за съхраняването му, защото Манчестър Сити и Лестър все още не са изиграли своите мачове в този 12-и кръг от Лигата.

По-късно днес Лестър приема Арсенал, а утре Манчестър Сити гостува на Анфийлд, където ще срещне отбора на Ливърпул в най-чакания двубой през този уикенд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА