Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 16:55 977 0

Етър победи Черно море на "Ивайло"

"Моряците" изпуснаха дузпа

Етър победи Черно море на "Ивайло" - 1
Снимка: ПФК Черно море

Етър победи Черно море в мач от 16-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Единственият гол в мача реализира Румен Руменов в продъжението на първата част, а Мартин Минчев изпусна 11-метров наказателен удар в 70-ата минута.

"Моряците" имаха кадрови проблеми преди срещата. Двама от основните футболисти на Илиан Илиев - Патрик Андраде и Исмаил Иса пропуснаха двубоя заради контузии.

Черно море отправи първия опасен удар по посока на една от двете врати. В 12-ата минута Цветомир Панов се озова на стрелкова позиция леко под ъгъл, но стражът на домакините успя да спаси.

В 25-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле към Аристоте Ндонгала, но бранителите на Етър успяха да се справят със ситуацията. В 28-ата минута Даниел Младенов засече с глава центриране отдясно, но Миодраг Митрович показа рефлекс и спаси.

В 34-ата минута Васил Панайотов технично намери Родриго в наказателното поле, който се опита да прехвърли вратаря на Етър, но топката премина и над вратата. В даденото от рефера продължение на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа.

Миро Енчев фаулира Дани Младенов в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Румен Руменов изпълни технично в средата на вратаря за 1:0.

Втората част започна като първата - с натиск на Черно море. "Моряците" на Илиан Илиев обаче трудно стигаха до удар. Първата сериозна опасност дойде в 65-ата минута Аристоте Ндонгала намери Илиан Илиев - джуниор в наказателното поле, който се освободи от бранител и стреля, но над вратата.

В 70-ата минута Мартин Минчев бе задържан в наказателното поле, и Никола Попов отсъди дузпа. Младият нападател на стреля силно в левия ъгъл на вратата на Христо Иванов, който обаче докосна топката, тя се отби в страничната греда и мина по голлинията. Веднага след това Хантакиас свали топката в краката на Родриго от корнер, който финтира бранител и стреля технично но отново Иванов показа добър рефлекс и спаси.

В 74-ата минута домакините направиха добра контраатака, която завърши с удар, но Миодраг Митрович успя да избие с крак изстрела на Дани Младенов.

Съставът на Черно море: Миодрад Митрович, Мирослав Енчев, Димитриос Хантакиас, Даниел Димов, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Илиан Илиев, Аристоте Ндонгала, Родриго, Мартин Минчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА