Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 17:00 1 214 2

Дерменджиев: Там съм, където ми е мястото

  • георги дерменджиев-
  • национален отбор по футбол

Селекционерът се надява Ивелин Попов да размисли

Ден след победата с 1:0 над Чехия, селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев даде интервю за gong.bg. Той засегна темата с отказването на капитана на "трикольорите" Ивелин Попов. Опитният специалист обяви какъв трябва да бъде новият лидер на отбора.

"Когато човек е в една такава емоционалност, на момента взима някакво решение. Има доста време до март месец, може да се случи и друго", сподели Дерменджиев.

"Един лидер трябва да бъде добър футболист, но и личност извън терена. Има играчи, които имат авторитет в отбора, ще обмислим, кой ще бъде капитан. Младите момчета надигат глава, което е хубаво, но трябва да знаят, че отговорността е много голяма, не е само на приказки. Конкретно не съм мислил за новия капитан, ще бъде решен този казус, защото е много важен. Капитанът трябва да бъде обединител, не само в играта трябва да бъде класа, но и извън терена е нужно да има добър контакт с играчите и треньора", добави бившият треньор на Лудогорец и Левски.

"Много хора се чудят защо съм приел това предизвикателство. Имах оферти от чужбина, както и от български отбори. Добре съм обмислил, тъй като ние имаме доста голяма вероятност да спечелим баражите и този отбор да отиде на Европейско първенство. Може много хора да си мислят каквото си искат, това го виждам аз, не мисля, че потенциалът на този отбор е този, който показа в последните мачове. Никога предварително не си пожелавам кой съперник да ни се падне. Има жребий, ще видим кой съперник ще се падне, ще имаме една контрола февруари. Ще изберем такъв съперник, с какъвто ще играем. Ще започнем да се подготвяме. Футболистите ще трябва да бъдат добре подготвени. Това е един момент, който трябва да грабнем, те ще се подготвят добре, сигурен съм. Наблюдаваме и широк списък играчи, ще видим в каква форма ще бъдат и ще подберем най-доброто за мачовете. Възможно е играч, който не играе в клубния си тим, да попадне в списъка ми. Може да има играч, който да пасва на схемата, който се подготвя, да попадне в тима", заяви Дерменджиев.

Треньорът коментира и защо не е повикал Георги Миланов.

"Позицията на националния селекционер е много ветровита. Всеки може да дава мнение и да пита, решението е на селекционерът. Твърдо стоя зад този избор, имаше и момчета с контузии, има и момчета, които се наблюдават. Всеки, който впечатли, ще попадне в разширения състав на националния отбор. Това е световна практика, защо ние трябва да бягаме от нея", добави селекционерът, който накрая отговори и на нападките от страна на президента на Славия Венци Стефанов.

"Аз съм там, където ми е мястото", завърши опитният специалист, който на два пъти води Лудогорец в групите на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    3 2 Отговор
    Мястото ти е при внуците ти!
  • 2 мали мали

    3 1 Отговор
    Гледах целия мач и имах чувството че някои сее намесил,да бием.......