Last news in Fakti

3 Декември, 2019 14:10 944 0

Гуардиола не иска футболисти през януари

  • хосеп гуардиола

Шампионите не намериха заместник на Венсан Компани и загубиха Емерик Лапорт заради контузия

Гуардиола не иска футболисти през януари - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола няма намерение да привлича футболисти по време на зимния трансферен прозорец и ще освежи отбора през лятото. Шампионите не намериха заместник на Венсан Компани и загубиха Емерик Лапорт заради контузия, което остави испанеца само с два избора за центъра на защитата - Джон Стоунс и Николас Отаменди.

Чалар Союнджу от Лестър Сити бе свързван с трансфер при шампионите през януари, но Гуардиола ще продължи да разчита на настоящата си защитна линия. Той използва и 34-годишния бразилски халф Фернандиньо като бранител през последните месеци.

"Не искам футболисти през януари. Не успяхме да привлечем централен защитник и през лятото. Нико (Отаменди) остана при нас и играе в тази роля, а Фернандиньо трябваше да се приспособява. Нямам какво повече да кажа по този въпрос", заяви Гуардиола.

Испанският мениджър добави, че той и ръководството на Сити ще преговарят с футболистите с изтичащи договори след последния мач през настоящия сезон. Сред тях попада и Фернандиньо, докато испанският халф Давид Силва вече обяви намерението си да напусне.

"Със сигурност ще имаме нужда от освежаване. Давид ще си тръгне, а Фернандиньо все още не е сигурен. Това обаче е съвсем нормално за футболисти на такава възраст. За нас пък остава да намерим техни заместници, ако напуснат", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА