8 Ноември, 2019 18:48 1 393 0

В Сити са готови да се адаптират към стила на Ливърпул

  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • хосеп гуардиола-
  • дерби-
  • премиършип

Това заяви мениджърът Хосеп Гуардиола

В Сити са готови да се адаптират към стила на Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отказа да разкрива тактиката си за дербито с Ливърпул на "Анфийлд", но намекна, че тимът му може да изглежда по-дефанзивно от обичайното, тъй като трябва да се адаптира към качествата на съперника. Испанецът напомни, че Ливърпул е европейски шампион и определи тима на мърсисайдци като един от най-трудните, срещу които можеш да играеш в момента.

"Запитан дали евентуална загуба в неделя ще сложи край на шансовете на Манчестър Сити да защити още веднъж титлата си, Гуардиола отговори: "Не знам. Наистина не знам. Мисля, че не може битката да свърши през ноември. Мисля, че има още много мачове. Искам да се борим до края, не само в неделя, но и във всички срещи, които ни предстоят. Разбира се, при загуба ще стане по-трудно. Ливърпул загуби само един мач през миналия сезон, а през този все още нямат поражения в Премиър лийг, така че не може да се очаква, че ще загубят много двубои."

По-рано пред деня Клоп определи Гуардиола за най-добрият мениджър в света. Испанецът отговори в същия контекст: "Той го направи в Дортмунд, а сега и тук. Лесно е да се види колко голяма е ролята му. Когато той пое Ливърпул, отборът не беше реален претендент за титлата. А той го направи такъв. За три или четири години той създаде нещо, което е изключително за наблюдаване. В момента Ливърпул е един от най-трудните съперници в Европа."

"С Байерн бяхме малко по-дефанзивни, когато гостувахме на Дортмунд, и печелехме. На "Анфийлд" през миналия сезон не беше така. Опитвахме се да играем както винаги. Може би не искахме двубоят да бъде много двуостър, защото Ливърпул може да бъде неудържим. Играеш срещу шампиона на Европа - понякога трябва да се адаптираш. Не знам още как ще изглеждаме в неделя", коментира Гуардиола относно това дали Манчестър Сити ще промени обичайната си тактика за гостуването на "Анфийлд".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА