Last news in Fakti

3 Декември, 2019 22:20 2 952 5

Нов удар за руския спорт! Извадиха олимпийски шампион от борбата, защото...

  • абдулрашид садулаев-
  • борба-
  • олимпийски шампион-
  • дисквалифициран-
  • 4 месеца

Абдулрашид Садулаев бе дисквалифициран за 4 месеца

Олимпийският шампион в свободна борба Абдулрашид Садулаев бе дисквалифициран за 4 месеца от Международната федерация по борба (UWW) за нарушаване на правилата, регламентиращи екипировката на спортистите по време на церемониите по награждаването.

На провелото се през септември световно първенство в Нур-Султан, Казахстан Садулаев отново прегази конкуренцията и ликува с четвърта титла, но се качи на стълбичката с фланелка с лика на имам Шамил, севернокавказки религиозен деятел и военноначалник от XIX век, съобщи mma.bg.

Освен наказание, шампионът отнесе и глоба от 5 000 швейцарски франка. Санкцията изтича на 21 януари 2020 г.

"Цялата тази ситуация няма да ми повлияе по никакъв начин нито на настроенията, нито на нагласата за основните стартове", заяви шампионът в своя Instagram профил.

"Оказва се, че Международната федерация си има строг регламент по време на големи състезания - не бива да се качваш на стълбичката в облекло с изображения на политически и религиозни лидери. Въпреки всичко, лично за мен, имам Шамил остава велика личност и пример за подражание."

Садулаев благодари на феновете си за подкрепата и обеща следващата му изява на тепиха да е през февруари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    12 10 Отговор
    ... защото е грозен като улично куче, а и е мюслиманго.
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    33 8 Отговор
    Нека бъдем честни. Ако беше американски евреин със звездата на Давид, щяха да го наградят с 5000 швейцарски франка.
  • 3 Иван Царски

    8 12 Отговор
    Този на снимката е Руснак колкото Путин е Американец!Ако сте ходили скоро в бившия съветски съюз ,щяхте да видите ,че АБСОЛЮТНО целия дребен бизнес се държи от субекти от кавказкия регион(чисти славяни са от тези планини),така,че Руснаците да свикват,че както са се подкарали след дестина години ликът на имам Шамил ще е на Руския флаг,няма да е само по фланелките на "Руските" спортисти;)
  • 4 Тръмп

    7 6 Отговор
    Другия път да го претърсят за експлозиви преди награждаването!!!:):):)
  • 5 Алфа Вълкът

    7 3 Отговор
    Още един от новите руснаци.