Last news in Fakti

4 Декември, 2019 17:14 5 485 8

Шефът на УЕФА: Мислите ли, че на онези идиоти в България им пукаше?

  • александър чеферин-
  • расизъм-
  • уефа

Александър Чеферин коментира темата с расизма

Шефът на УЕФА: Мислите ли, че на онези идиоти в България им пукаше? - 1
Снимка: БГНЕС

"Мислите ли, че на онези идиоти в България им пукаше за мача? Та те напуснаха стадиона 10 минути след това. Ами на онези в Хърватия, които нарисуваха свастиката на терена? Не им пука. Те са точно като нацистката партия през 30-те години на миналия век. И ако кажа, че няма какво да направя, за да променя това, то трябва да спра да правя каквото и да е"

Думите са на президента на европейската футболна централа Александър Чеферин, а поводът са расистките обиди от страна на феновете по трибуните по време на мача от квалификациите за европейското първенство между България и Англия в София. Тогава срещата беше прекъсната за кратко заради маймунски звуци, а България получи наказание от 1 мач без публика, парична глоба и период на мониторинг.

Чеферин говори пред английското издание "Мирър" за зачестилите обиди от трибуните.

"Тези хора не се интересуват от футбола. Интересуват се само за тяхната идиотска идеология. Затова футболът е отражение на обществото. То донася най-лошото по трибуните. Все още мисля, че 99% от футболните запалянковци не са расисти. Но тези идиоти провалят всичко. Вниманието е всичко, което ги интересува. Не им пука, дори играчите да напуснат терена. Дори ще им хареса. Само истинските футболни привърженици биха страдали.", добави той.

Шефът на УЕФА не пропусна да направи забележка и на един от най-влиятелните хора в света - премиера на Великобритания Борис Джонсън. Той си позволи до сравни жените, носещи бурки, с пощенски кутии през 2018 г.

"Когато политик нарича жените с бурки "пощенски кутии", а след това публично осъди УЕФА, трябва ли да му отговаряш? Вярваш ли, че е искрен? Стига", заяви Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 7 Отговор
    Прав е човека. Иди0ти бяха ония.
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    23 7 Отговор
    Абе то и вие правите Брекзит по безспорно расистки причини, ама не ви пука нали?
  • 3 555

    18 5 Отговор
    Съгласен съм с Александър Чеферин. Смятам, че трябва УЕФА да забрани на телевизиите да показват тези идиоти и онези с хореографиите, димките и транспарантите. Футбола е спорт!!!
  • 4 Евро

    23 2 Отговор
    Ама и Борис Джонсън прав.... Пощенски кутии, пингвини и другата муслиман ска сволоч да сваля бурите или вън от Европа
  • 5 8598

    10 6 Отговор
    какъв спорт е футбола бе тъпанари при тези пари за ритнитопквците,това е политика и пране на пари на квадрат така че неофашизма си е на точното място
  • 6 Lev

    7 4 Отговор
    Прав е човека Тези са малоумници затъпели от ч**** мастурбация не са отишли да се наслаждават на футбола те са идиоти
  • 7 Горд ЕвропИец

    4 2 Отговор
    А, кой до лани бесеше негрите? Кой връзваше индусите на дулата на оръдията и ги гърмеше? Кой каза, че народ дето си честити банята, не струва? Кой потопи в кръв света, за да е спокойно у тях?
    Наглосаксонопитеци, недни!
  • 8 Клошо

    5 2 Отговор
    Няма опровержение от страната на идиотите, значи е прав човека..