Last news in Fakti

10 Декември, 2019 16:37 2 319 8

Лошо! Още четирима български спортисти хванати с допинг, ''горят'' до 2023 година

  • хванат с допинг-
  • още-
  • четирима български спортисти-
  • борба

По-рано днес стана ясно, че борецът ни Николай Щерев е дал положителна допинг проба

Лошо! Още четирима български спортисти хванати с допинг, ''горят'' до 2023 година - 1
Снимка: БФБ

Националката по бокс и кикбокс Горяна Стоева е дала положителна проба за "кленбутерол" на подготвителен лагер в Белмекен през февруари и е лишена от права за 3 години и 9 месеца до 19.05.2023 година, съобщава Топспорт.

Състезателят по канадска борба Аспарух Тотев е заловен с "метандиенон" и е санкциониран за четири години до 10.07.2023 година.

За по четири години са наказани още и борецът Георги Ванчев и състезателят по спортна стрелба Сабин Чаушев, които са дали положителни проби в състезателни условия.

Ванчев, който през януари спечели титлата в категория до 125 килограма на държавния шампионат по свободна борба за мъже в Сливен, е лишен от права до 14.02.2023 година заради употреба на "кленбутерол".

Чаушев пък е наказан до 25.06.2023 година заради използване на "хидрохлоротиазид" и "небиволол".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    14 2 Отговор
    Тия приключиха с Русия и ни под караха нас. Студената война уж свърши.
  • 2 ГоСт

    4 6 Отговор
    На доказано употребилите допинг спортисти трябва да се отнемат правата до живот.Такива като тях о..раха тотално истинския спорт...

    Коментиран от #8

  • 3 ???

    7 0 Отговор
    Не съм запознат с допинга и ми е интересно за какво се взема допинг при спортна стрелба?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 кълвач

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    И на мен ми е много интересно! Възможно ли е тия химии да са съставна част от някое лекарство?
  • 5 Ghost

    4 0 Отговор
    Лекарствата, с които е хванат Чаушев са за лечение на хипертония. Едното лекарство намалява сърдечната честота. По този начин по-малко треперят ръцете
  • 6 Роза Шанина

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "???":

    Успокоителни , леко зашеметяващи , намалява силата на сърдечният удар , ръцете да не треперят . Добрите стрелци за прецизна стрелба са леко флегматици , да могат да стоят неподвижно като гипсови статуи. За това и жените са доказано добри стрелци , и в тази спортна дисциплина не отстъпват на мъжете .Допинг има дори и в Шахмата.
  • 7 ???

    0 0 Отговор
    Благодаря за разяснения и аз прочетох за лекарствата, но тогава се получава, че ако си с високо кръвно не можеш да си състезател?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.