Last news in Fakti

13 Декември, 2019 15:15 1 644 13

Домусчиев: Държавата да помогне за ВАР

  • кирил домусчиев-
  • вар-
  • бфс-
  • изпълком

Собственикът на Лудогорец е готов да влезе в следващия Изпълком

Домусчиев: Държавата да помогне за ВАР - 1
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома към БФС - Кирил Домусчиев разкри плановете на футболната централа за въвеждането на ВАР в родното ни първенство. По думи на бизнесмена страната ни е закъсняла с въвеждането на системата, която ще бъде задължителна за участието на тимовете ни в груповата фаза на Лига Европа през следващата година.

"На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана. Притесненията са, че националният отбор на България трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. Това не е да дойде едно микробусче. Хората от УЕФА бяха притеснени да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели. Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят".

"Тепърва екипът към съдийската комисия трябва да събира оферти и предложения, след което да вземем решение кое е най-изгодното. Ще има много работа по самите стадиони. Ще има и проблеми със стадиони, на които имаме проблеми да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР.

Много ми е важно да видя кой е кандидат за президент на БФС и ако получа покана и считам, че мога да съм полезен, бих приел да бъда член на Изпълкома. За мен е важно дали ще мога да работя с него. Ако искаме да сме част от УЕФА, трябва да вървим по правилата. Няма искам и не искам. Българските клубове и българското съдийство трябва да се развиват. Г-н Крушарски е прав. Трябва новият президент да е човек с характер и да налага мнение, да знае как се управлява бизнес, да бъде авторитет. Това са основни изисквания, мои лични, към човека, когото бих подкрепил".

"Търсим вариант средствата да не бъдат платени от клубове. Нали държавата постоянно изявява желания за подкрепа към българския футбол. Както подкрепиха някои клубове с осветлението, нека помогнат и с въвеждането на тази система. Нещо дребно ще платят и клубовете. Мога дам за пример Унгария. Всички големите клубове там направиха стадиони на ниво - Европейско първенство. В "Б" група строят пет нови стадиона. И аз искам някой голям отбор, за да зарадваме българската публика. Това ще бъде празник. Ще видим как ще сме с подготовката през зимата. Да се надяваме, че ще имаме по-силен отбор за този 1/16-финал".

"Радвам се, че има повече отбори, които играят като равен с равен с Лудогорец. От друга страна виждате, че Лудогорец не се представя лошо на европейската сцена. Смятам, че нивото на първенството се вдига. Друг е въпросът, че трябва да се вдигне качеството на терените и условията за игра. Винаги съм настоявал за подобряване на условията за игра и терените в България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    22 0 Отговор
    Ма тоя колко смъркаааа...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да а а

    19 0 Отговор
    Тоя достатъчно цица от държавата , да направи системата, а за хората има много по- важни неща от ритнитопковците! Купи си цяла телевизия, да си купи и другото, а не да ни манипулира!

    Коментиран от #10

  • 4 Иванчо

    10 0 Отговор
    Придворен палячо.
  • 5 Ъхъ

    12 0 Отговор
    Българския футбол е умрял , склонен съм да вярвам, че дечурлигата от близкото игрище ще разпердушини националите
  • 6 Псевдо бизнесмени

    6 0 Отговор
    Тия палячоевци знаят само държавата (народа) да им помага. Да се оправят сами тия лекета!!! Държавата трябва да спре всякакъв вид субсидии, спонсорства и дарения!!! Крайно време е футболисти, артисти, чорбаджии да разчитат на себе си, а не на народните пари!!! Някъв задн*к направил хотелски комплекс и държавата му строи инфраструктурата. Друг направил болница и държавата му плаща. Трети направил футболен отбор и държавата му плаща. Четвърти направил театрален спектакъл и държавата му плаща. Аман с тая държава! Комунизъм ли сме? Аз си правя селска къща с земеделска градина и обор, чакам държавата да ми плати разходите!!!!
  • 7 ЦСКА и Левски

    1 0 Отговор
    На нас кво ни пука. То се знае, че няма да влезем никога в тия групи. Дай да повлечем и другите с нас.
  • 8 боцмана

    5 0 Отговор
    ВАР му се приискало , киреч не щеш ли? То футбол няма в България , той иска системата ВАР , че и на държавни разноски. Нищо чудно и да стане при този премиер. Като сте големи бизнесмени платете си за системата , отбор без стадион със система ВАР , да не може да играе в първенството и толкова по въпроса. Могат да плащат луди пари за измислени чужденци а за системата , от държавата , малко срам за пред хората поне покажете.
  • 9 Пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    Човекът си е построил комунизма-има си ресторантчета,магазини,фармация,болница,корабчета и много други нещица.Но забравя да осигури работниците си на реална заплата и дере.Хора не се задържат и лъже с пари и иама лош мениджмънт за кадрите си щом му работят за по 12-15часа без да плати извънредни.И все реве за работна ръка
  • 10 Домуса

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да а а":

    Според теб защо се купува телевизия - за ДА се манипулира или за да НЕ се манипулира обществото?
  • 11 факт

    1 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА!?

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Защото на 10,11,1989г. свалиха Бай Тошо и сега са на власт тези, които по онова време той вкарваше в затвора!