Last news in Fakti

14 Декември, 2019 09:28 881 0

Унай Емери отхвърлил оферта на Евертън

  • евертън-
  • арсенал-
  • унай емери-
  • премиър лийг

Фаворит за мениджърския пост в Евертън се очертава бившият халф на тима Микел Артета

Унай Емери отхвърлил оферта на Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият мениджър на Арсенал Унай Емери е отхвърлил оферта да остане в Премиър лийг. Според информация на “Marca” испанският специалист е получил предложение да поеме Евертън, който неотдавна уволни Марко Силва. Емери е провел неформална среща с ръководството на “карамелите”, но в крайна сметка не се е стигнало до споразумение. Емери е имал оферти и от два китайски клуба, които също не са го заинтригували. Той иска да работи в отбор, с който ще може да се бори за трофеи.

Като фаворит за мениджърския пост в Евертън се очертава бившият халф на тима Микел Артета, който в момента е помощник на Джосеп Гуардиола в Манчестър Сити. 37-годишният испанец беше и в плановете на Арсенал след раздялата с Арсен Венгер. Артета прекара 6,5 години като футболист на “Гудисън Парк” и се ползва с уважението на феновете.

Шефовете на клуба от Ливърпул имат и други варианти за поста. Един от тях е Карло Анчелоти, който е свободен, след като напусна Наполи. Възможно е в тима да се завърне и Дейвид Мойс. Той също вече е разговарял с хора от ръководството на “карамелите”.

Евертън е на 14-о място в класирането с едва 17 точки, но в последния си мач срази Челси с 3:1. Утре тимът ще гостува на Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА