15 Декември, 2019 19:10 1 074 0

Манчестър Юнайтед с грешна стъпка у дома

  • манчестър юнайтед-
  • евертън-
  • вишса лига

Така тимът на Солскяер не успя да продължи победната си серия, след като миналата седмица спечели срещу Тотнъм и Ман Сити

Манчестър Юнайтед с грешна стъпка у дома - 1
Снимка: БГНЕС


Евертън стигна до равенство 1:1 при гостуването си на Манчестър Юнайтед. “Карамелите” поведоха след автогол на Линдельоф при спорна ситуация, а влезлият като резерва Мейсън Грийнууд изравни в 77-ата минута.

Така тимът на Солскяер не успя да продължи победната си серия, след като миналата седмица спечели срещу Тотнъм и Ман Сити. Тимът е шести в класирането, като изостава на четири точки от четвъртия Челси. Евертън пък вече има четири спечелени точки под ръководството на Дънкан Фъргюсън, но продължава да е близо до зоната на изпадащите.

Двубоят започна във вихрено темпо. Веднага след началото на двубоя домакините организираха добра атака и след 20 секунди стигнаха до опасна ситуация пред вратата на Пикфорд. Фред навлезе в наказателното поле, като финтира няколко защитници на съперника. Той не успя да подаде, но след рикошет топката се озова в Лингард. Английският национал се завъртя и стреля, но не успя да нанесе точен удар.

"Карамелите" веднага отговориха. Холгейт опита да прехвърли Де Хеа, но вратарят се върна навреме и изби в ъглов удар. Последваха няколко центрирания и разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, но до точен удар не се стигна. Атаките се редяха и към двете врати, но тимът на Солскяер имаше предимство. В 10-ата минута Рашфорд бе изведен зад защитата на гостите. Намиращият се в отлична форма нападател стреля от труден ъгъл и топката мина встрани от дясната греда. Секунди по-късно Даниел Джеймс проби отдясно и се озова сам срещу Пикфорд, но диагоналният му изстрел бе неточен.

Евертън успя да поведе в 36-ата минута след доста спорна ситуация. Центриране от ъглов удар не бе преценено от Де Хеа, той се размина с топката, тя се удари в Линдельоф, който нямаше как да реагира и се озова в мрежата. При центрирането Калвърт-Люин пречеше на вратаря, като ръката му бе в лицето ми, а освен това той го избута. Изненадващо съдията не отсъди нарушение, а след кратко разглеждане на ситуацията със системата с видеоповторения попадението бе зачетено.

Отборът на Дънкан Фъргюсън излезе уверено за втората част с идеята да не бъде поставен под натиск от страна на домакините и като цяло се справяше. Юнайтед стигна до един неточен удар на Фред и две опасни центрирания до 60-ата минута. Малко след като измина първия час игра Люк Шоу отправи силен удар, който бе отразен от Пикфорд. При добавката Джеймс стреля от добра позиция, но нацели Лингард в лицето и съотборникът му трябваше да получава медицинска помощ.

Натискът на Ман Юнайтед се усилваше, но тимът не стигаше до чисти голови положения. Влизането на Мейсън Грийнууд даде нови идеи в атаката и младият талант изравни в 77-ата минута. Той изненада Пикфорд с хубав удар от границата на наказателното поле. Това беше седмият му гол във всички турнири от началото на сезона.

Попадението накара Евертън да се изнесе малко и малко преди края Де Хеа направи отлично спасяване след удар на Иуоби. Опитите на домакините да стигнат до победен гол не дадоха резултат и “карамелите” се радваха на спечелена точка на “Олд Трафорд“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА