Last news in Fakti

14 Декември, 2019 13:27 4 969 9

Валери Божинов избяга от Ботев Враца

  • валери божинов-
  • ботев враца-
  • футбол

Той се е разбрал с наставника Антони Здравков още преди срещата, че няма да остане в състава през 2020 година

Валери Божинов избяга от Ботев Враца - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят Валери Божинов напусна Ботев Враца. Опитният футболист се появи в заключителните минути срещу Етър (1:1) на стадион "Ивайло", които се оказаха и последните му за врачани. Той се е разбрал с наставника Антони Здравков още преди срещата, че няма да остане в състава през 2020 година, съобщава Спортал.

33-годишният бивш футболист на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака, Лозана и Риека се завърна във Враца през септември, след като прекара пролетта на "Герена" и класира "сините" в Лига Европа.

Вторият му престой на стадион "Христо Ботев" обаче нямаше нищо общо с есента на 2018 година, когато вкара седем гола в 11 мача. Два от тях влязоха в историята, след като донесоха победата с 3:1 над Левски насред стадион "Георги Аспарухов".

Този сезон Божинов имаше няколко травми и здравословни проблеми, отборът не бе на нивото от предната година, вторият му баща Сашо Ангелов напусна, а той игра в общо девет срещи от efbet Лига, но не успя да се разпише нито веднъж. Само в пет от тях бе титуляр, като записа едва 384 минути.

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си нападателят, който след два месеца навършва 34 години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Божинов

    36 1 Отговор
    Минъор Перник Дръжте се идвам за да дойда!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Будалата

    23 2 Отговор
    Тоз рибок за нищо не става.
  • 3 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Божинов":

    😂😂😂😂😂😁😁😁😁
  • 4 Валери е роб

    20 2 Отговор
    на надеждата на един народ, който очакваше от него да играе за Родината, и да радва всички нас, вместо това, той предпочете да си разменя "съпруги" със съотборници, и да вкарва на плеймейтки!
  • 5 no name no face no number

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Божинов":

    Хехехе вече не сме пенсионерски отбор калто едно време. Не ни трябеа. Трябва ни само силен спонсор и силно ръководство поне в тази порочна система в която живеем вариантите за успех са ограничени, но един ден светът ще се промени отново дано този път да бъде в правилната посока, че сега се движи в погрешната
  • 6 Дидо

    12 1 Отговор
    Ела при нас бе Божинка всяка седмица в неделя ритаме на малки вратички .
  • 7 Кашмир Слънчев бряг

    3 1 Отговор
    Той ще играе за нас от лятото.
  • 8 Усро бургията.

    4 1 Отговор
    Благодаря ти, че напусна Ботев Враца. Отивай при 🐮🐮🐮🐮🐮.
  • 9 слаботоков

    9 0 Отговор
    По вероятно е "Ботев Враца"да са избягали от Валери Божинов!