15 Декември, 2019 20:32 2 297 0

Манчестър Сити разпиля Арсенал

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • пеп гуардиола-
  • висша лига

Головете за тима на Пеп Гуардиола бяха дело на два пъти на Кевин де Брюин и веднъж на Рахийм Стърлинг

Манчестър Сити разпиля Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити постигна класическа победа с 3:0 в дербито на 17-тия кръг на Висшата лига при гостуването на Арсенал. Головете за тима на Пеп Гуардиола бяха дело на два пъти на Кевин де Брюин и веднъж на Рахийм Стърлинг.

Тимът на Пеп Гуардиола по този начин успя да си върне самочувствието след поражението в манчестърското дерби в предишния кръг. За Арсенал, от своя страна, това беше 6-ти пореден мач без победа у дома.

Двубоят започна оптимистично за „топчиите“. След само 30 секунди Габриел Мартинели беше изведен зад гърба на отбраната на Сити. Нападателят успя да се пребори с неувереният Фернандиньо и от малък ъгъл тества рефлексите на Едерсон. Стражът на гостите все пак беше на ниво и изби в корнер.

Само 60 секунди по-късно обаче оптимизмът на стадиона беше потушен. Фернандиньо напредна добре с топката и плъзна хубав пас зад защитата на Арсенал към Фил Фодън. Халфът стугна до аутлинията и върна центриране към задната греда, където Кевин Де Брюин буквално разстреля Бернд Лено с удар в скобата.

Арсенал все пак продължи да застрашава вратата на Едерсон. В 8-та минута Мартинели получи топката на лявото крило, стигна до аутлинията и пласира центриране, успоредно на гол линията, но Едерсон изби. При добавката от около 20 метра ударът на Никола Пепе беше блокиран.

Само 7 минути по-късно обаче резултатът беше удвоен. След бърза контраатака Габриел Жезус и Серхио Кевин де Брюин комбинираха добре по левия фланг, след което белгиецът намери с чудесно подаване Рахийм Стърлинг на задната греда, който на празна врата нямаше как да пропусне

Пет минути преди края на полувремето Сити направи резултата класически. Кевин Де Брюин беше намерен между линиите пред наказателното поле на домакините, след което намери долния десен ъгъл на вратата на Бернд Лено за 3:0.

Две минути по-късно авансът можеше да е с още по-голямо числено изражение. Де Брюин беше намерен от Фил Фодън отново на около 25 метра от вратата на "артилеристите", след което отправи страхотен удар към левия ъгъл. По някакъв начин обаче Бернд Лено успя да избута топката до в гредата.

В началото на втората част домакините можеше да върнат един гол. След индивидуална игра на Никола Пепе, той успя да подаде на Пиер-Емерик Обамяенг. Габонецът обаче не успя да пласира точен удар към вратата на Едерсон.

В 52-та минута играчите на гостите изпуснаха пореден шанс. След нова бърза контраатака Рахийм Стърлинг успя да намери Габриел Жезус вляво от вратата на Арсенал, но ударът на бразилеца мина далеч над вратата на "гражданите".

Десет минути по-късно пропуските пред вратата на Арсенал продължиха. След грешка на Калъм Чеймбърс при изнасянето на топката Габриел Жезус излезе сам срещу германския вратар Лено, но стражът успя да спре бразилеца по пътя към ново попадение във вратата си.

До края на срещата изпуснаха да се разпишат Риад Марез и Рахийм Стърлинг, за може резултатът да остане 3:0 за Сити.

По този начин "гражданите" се приближиха на 4 точки зад втория в класирането Лестър. Арсенал, от своя страна, остава едва 9-ти, с актив от едва 22 пункта от 17 мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА