16 Декември, 2019 12:25 1 481 4

ВАР среща голяма съпротива в България

  • вар-
  • футбол
ВАР среща голяма съпротива в България - 1
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на ВАР в България може да се забави не толкова заради административни пречки, колкото поради нежелание на голяма част от родните клубове да са зависими от системата за видеонаблюдение.

Към този момент представители на два елитни тима изразиха несъгласието си за въвеждане на ВАР, но проучване на Sportal.bg показа, че те са повече.

Припомняме, че “за” въвеждането на системата се обяви собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев. Той обоснова предложението си с това, че ВАР ще сведе грешките на реферите до минимум.

Голяма част от неговите колеги, включително и такива от топ клубовете, не са очаровани от ВАР.

Причините за това са няколко, а ние ще изброим част от тях.

Първата е чисто финансова, тъй като за малките клубове ще е сериозно предизвикателство да закупят ВАР. Втората е, че на някои стадиони е невъзможно да се сложат камери на подходящите места.

Третата е доста интересна и същевременно една от най-важните. При по-внимателен преглед на първенствата, в които бе въведен ВАР, може лесно да се установи кои са губещи от тази система. Това са топ клубовете и по-специално отборите с най-голяма фенска маса, но които са в криза. Почти сигурно е, че при въвеждане на ВАР тази тенденция ще важи и за родното първенство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    това са данъците на народа който кожодерите олигарси са ни взели данъциот сълзи защото болшинството от народа е на ръба а ДОМУСА олигарсите срам нямат
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    парите на олигарците и на мутрите са кървави искат да ги омешат да ги изперът с нашите данъци
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ДОМУСА забрави от къде тръгна едни обувки една жигула да чете притчата за стълбата
  • 4 Естествено

    3 0 Отговор
    че ще се противят, унищожиха футбола в България, сега да им секнат и далаверите. Само престъпна нагласа би се противила срещу инструмент за справедлив и честен двубой