Last news in Fakti

17 Декември, 2019 19:09 1 303 0

Марио Гомес бесен: "Тъпият" VAR ми отмени 6 гола

  • марио гомес-
  • бундеслига-
  • щутгарт-
  • вар-
  • var

И шестте пъти ставаше дума само за няколко сантиметра

Марио Гомес бесен: "Тъпият" VAR ми отмени 6 гола - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият голмайстор на Бундеслигата Марио Гомес е крайно недоволен от системата VAR, която работи и във втория ешелон на германския футбол. Точно там и напателят, който сега играе за Щутгарт. За последните три мача на тима видеотехнологията отмени шест негови попадения заради засада и това го вбеси.

“И шестте пъти ставаше дума само за няколко сантиметра - обясни Гомес пред Sky. - Нападатели като мен играят на линията на засадата и зависят от центрирания от крилото и извеждащи подавания. И точно ние биваме жестоко наказвани от ВАР. В такъв случай трябва да си купим по няколко Меси-та, които да дриблират с топката от центъра на терена и сами да реализират головете.”

34-годишният таран дори смята, че има лично отношения спрямо него. “Това може би е отмъщението на реферите в онази кабинка на ВАР заради това, че 20 години ги тормозя. Аз определено съм един от онези, които най-много ги дразнят. Такава глупост е всичко, след като всеки път отменяме гола за 2 см засада. Феновете идват на двубоите, за да гледат попадения, а когато не ги зачитат заради 2 см, то това е голяма тъпотия. Страничните рефери пък винаги вдигат флага, за да се застраховат заради целия този натиск заради този тъп ВАР. А и те знаят, че после системата ще преразгледа положението”, добави Гомес.

След първата половина на сезона във Втора Бундеслига Щутгарт е на трето място с равен актив с втория Хамбургер ШФ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА