Last news in Fakti

18 Декември, 2019 06:19 3 209 0

Ливърпул падна с 0:5 от Астън Вила

  • ливърпул-
  • астън вила-
  • купата на лигата-
  • вила парк

Въпреки че играха с младежи от школата резултатът е малко несправедлив на фона на играта

Ливърпул падна с 0:5 от Астън Вила - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул очаквано загуби при гостуването си на Астън Вила в четвъртфиналите на турнира "Карабао Къп" (Купата на лигата) на "Вила Парк". Тимът бе съставен от младежи от школата. Изненадата е в резултата - 0:5, който е малко несправедлив на фона на играта.

Поради ангажиментите на Ливърпул на световното клубно първенство в Бирмингам беше изпратена селекция от младежи, водени от треньора на отбора до 23 години Нийл Крийчли. По-опитният отбор на домакините позволи интрига само в първия четвърт час, след което си взе своето като се възползва максимално от грешките на гостите. Ливърпул също създаде положения, но вратарят Йорян Ниланд беше непреодолим.

Така Астън Вила достигна до полуфиналите на турнира за първи път от сезон 2012/2013, докато Ливърпул е отпадал в тази фаза за последно през 2007/2008 година.

Двубоят на "Вила Парк" започна с ентусиазирана игра на младоците на Ливърпул, които владееха повече топката. Така се стигна до създаването на две опасности пред вратата на Йорян Ниланд, който беше безупречен след изстрели на Кейн и Елиът. В 14-ата минута се стигна до откриване на резултата в полза на домакините. Конър Хурихейн отправи нещо средно между удар и центриране към вратата на Ливърпул, Джонатан Кодия изскочи и посегна с крак да играе с топката, но не успя и да попадна директно във вратата на Келехър.

Попадението даде самочувствие на играчите на Астън Вила, които заиграха уверено и три минути по-късно вече водеха с 2:0. Ахмед Ел Мохамади получи топката отдясно и центрира към вратата, но след рикошет в крака на Морган Бойс кълбото влетя в мрежата за 2:0. Гостите се опитаха да намерят отговор, но грешките в редиците им зачестиха. В 37-ата минута след две грешки в средата на терена на Сеп ван ден Берг топката се озова в Джонатан Кодия зад защитата на гостите и нападателят на Вила елегатно преодоля стража на Ливърпул за 3:0. В края на първото полувреме нова неуверена изява на отбраната на Ливърпул доведе до 4:0, след като Кодия засече във вратата центриране на Ел Мохамади.

През втората част Вила понамали оборотите, което позволи на Ливърпул отново да погледне към вратата на Виланд. В 53-ата минута Ниланд отрази удар на Кейн и записа поредно отлично спасяване в този мач. В 63-ата минута и вратарят на Ливърпул се прояви след далечен удар, но в следващата можеше да получи пети гол, след като Махмуд Хасан - Трезеге успя технично да го преодолее, но топката беше избита пред голлинията. Трезеге имаше нова възможност за попадение, но отново не успя да се разпише.
В 70-ата минута Трезеге отново беше близо до гол, но вратарят на Ливърпул спаси с крак. Четвърт час преди края и Хенри Лансбъри стреля от границата на наказателно поле, но Келехър с една ръка спря топката.

Ливърпул опита да стигне поне до почетен гол, но Ниланд беше като стена. След нов пропуск на Трезеге в 87-ата минута, Астън Вила все пак стигна до пето попадение в последната си атака, когато влезлият като резерва Уесли оформи крайното 5:0.

Така младежите на Ливърпул получиха своя горчив урок при сблъсъка с мъжкия футбол, а Вила чака своя съперник за полуфиналите на "Карабао Къп".
Астън Вила - Ливърпул 5:0

1:0 Конър Хурихейн (14)
2:0 Морган Бойс (17-автогол)
3:0 Джонатан Кодия (37)
4:0 Джонатан Кодия (45)
5:0 Уесли (90)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА